Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Ν.Δ. – Μητσοτάκης: Το σκληρό ροκ και η στρατηγική της θετικής ατζέντας

Published

on

Αποφασισμένος να προχωρήσει με θετική ατζέντα στο δρόμο προς τις εκλογές είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τους υψηλούς τόνους του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αμφισβήτηση του ηθικού υπόβαθρου της κυβερνητικής παράταξης.

Τα στελέχη του Μαξίμου τονίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επενδύει» στη «σκανδαλολογία» και την «ηθικολογία», προκειμένου να μαζέψει την ψαλίδα της δημοσκοπικής διαφοράς.

Όπως εξηγούν, η στρατηγική αυτή έχει γίνει εμφανής τόσο στις υποθέσεις Πάτση, και της 12χρονης, όσο και στις υποκλοπές και τα εξοπλιστικά προγράμματα, που δείχνουν το πώς θα πολιτευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ έως τις κάλπες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέδωσε το σκληρό ροκ του Αλέξη Τσίπρα στην αποτυχία του αφηγήματος ότι η χώρα θα κατέρρεε λόγω των μεγάλων κρίσεων που επηρέασαν και την Ελλάδα.

«Επένδυσε στην αποτυχία που δεν ήλθε  και επανέλθει στη στρατηγική της σκανδαλολογίας και της επίκλησης του «ηθικού πλεονεκτήματος», είπε με νόημα  ο Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση πάντως δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητο το σκληρό ροκ, κάτι που γίνεται σαφές από τις απαντήσεις που δίνει στα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει ως σημαία της αντιπολιτευτικής του τακτικής.

Ειδικότερα:

1.     Υπόθεση 12χρονης: «Δεν θα γίνουμε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη. Τονίζουν μάλιστα ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικό χρώμα μέσω φωτογραφιών του παιδοβιαστή Μίχου με «γαλάζια» στελέχη. Τονίζουν δε, ότι η διαγραφή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή φέρεται να επικοινώνησε μέσω ψηφιακής εφαρμογής με την 12χρονη, αποδομεί τη στρατηγική της Κουμουνδούρου.

2.     Υπόθεση Πάτση: Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον βουλευτή Γρεβενών και κάνουν λόγο για αστοχία. Επισημαίνουν όμως ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε το «κόστος της επιλογής» με τη διαγραφή του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, για τον οποίο τονίζουν ότι οι επιλογές του είναι εκτός  του αξιακού συστήματος της Ν.Δ.

3.     Υποκλοπές: Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, υποχρεώνει την κυβέρνηση σε πειστικές απαντήσεις. Ο κ. Οικονόμου πάντως ξεκαθαρίζει ότι «το Κράτος δεν έχει προμηθευτεί ούτε το Predator, ούτε κανένα άλλο κακόβουλο λογισμικό» και σημειώνει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα στηρίζονται σε «εικασίες, υποθέσεις και σχόλια».

4.     Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ): Η κυβέρνηση μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για «εθνικό έγκλημα», λόγω του ότι από τα 14 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά τα τελευταία 2 χρόνια, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, πέρασε στην αντεπίθεση. Το Πεντάγωνο μίλησε για ψευδείς δηλώσεις και αναφέρθηκε στην υλοποίησης της αναβάθμισης 83 μαχητικών αεροσκαφών F16 στην εκδοχή Viper ως και τη συντήρηση των αεροσκαφών C-130 και στη συμμετοχή της ΕΑΒ στο πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belh@rra.

 

 

Ακρίβεια

Στην κυβέρνηση ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει και στο μείζον θέμα της ακρίβειας, ξεκαθαρίζουν όμως ότι θα κάνουν το παν για να προστατέψουν την κοινωνία και ειδικά τους πλέον αδύνατους.

Τα κέντρο βάρους των πολιτικών της κυβέρνησης θα πέσουν στα κοινωνικά στρώματα που βρίσκουν έκφραση στο Κέντρο, καθώς πάγια είναι η θέση του πρωθυπουργού ότι εκεί κερδίζονται οι εκλογές.

 

 

Νέοι ψηφοφόροι και μονοεδρικές

Στην εκλογική μάχη του 2023, δικαίωμα ψήφου έχουν και 400.000 νέοι ψηφοφόροι και όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια σημαντική δεξαμενή που θα κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να διεισδύσει σ’ αυτή την κατηγορία των ψηφοφόρων, καθώς υστερεί δημοσκοπικά στους 20άρηδες και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

Στο Μαξίμου επενδύουν πολλά στο σχέδιο «Σπίτι μου» το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση, με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει μόνη της τη νέα γενιά.

Έμφαση θα δοθεί και στις μονοεδρικές, οι οποίες γίνονται επτά εάν οι εκλογές  πάνε μετά την 1η Μαρτίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύει σε όλες για να κερδίσει μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση.

 

 

Διπλή εκλογική μάχη

Στο Μαξίμου ξέρουν ότι οι εκλογές λόγω και της απλής αναλογικής δεν είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος και προσέρχονται στη μάχη με στρατηγική δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Στην πρώτη αυτή της απλής αναλογικής, στόχος είναι μια καθαρή νίκη, που θα εδραιώνει την ηγεμονία του πρωθυπουργού και της Ν.Δ. και δεν θα αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Στη δεύτερη Κυριακή που θα γίνει με ενισχυμένη αναλογική στόχος είναι η αυτοδυναμία, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Το βασικό σύνθημα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι αυτό της «αυτοδύναμης Ελλάδας» και θα είναι εστιασμένο στη θετική ατζέντα και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης από το 2019 έως το 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου ζητάει συνεχώς από βουλευτές και στελέχη να υπενθυμίζουν στους πολίτες τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση, προκειμένου να μπορούν να κάνουν σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ