Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Οικονομική ένεση για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις


Το καλύτερο τέλος είχε για το Δήμο Πάπαγου-Χολαργού η δικαστική εκκρεμότητα μεταξύ του τέως Δήμου Παπάγου και του ελληνικού δημοσίου, σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του δημοσίου, έκτασης 94.761,72 τμ στην Κτηματική Περιφέρεια Παπάγου, για τη διάνοιξη της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (Δ.Π.Λ.Υ.).
Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθ. 56/2014 απόφασή του, αναγνώρισε οριστικά και τελεσίδικα ότι, από τα 94.761,72 τμ που απαλλοτριώθηκαν στην περιοχή Παπάγου για τη διάνοιξη της Λεωφόρου, δικαιούχος αποζημίωσης από το δημόσιο για τα 78.550,52 τμ είναι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ενώ ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (Α.Ο.Ο.Α.), ο οποίος διεκδίκησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτης όλης της έκτασης, είναι δικαιούχος για τα υπόλοιπα 16.211,20 τμ. Επισημαίνεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι οριστική και δεν μπορεί να προσβληθεί δικαστικά.

Με βάση αυτή την οριστική και τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου και την υπ’ αριθ. 6338/2000 απόφαση του Εφετείου Αθηνών (με την οποία καθορίστηκαν οι οριστικές τιμές αποζημίωσης ανά τ.μ.), ο Δήμος δικαιούται να εισπράξει το σημαντικό ποσό των 6.030.000,00 ευρώ.  Και όπως τονίζεται από την πλευρά της διοίκησης, το ποσο αυτό θα ενισχύσει άμεσα και αποτελεσματικά τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου αυξάνοντας τον προϋπολογισμό εσόδων κατά 25% ή και περισσότερο.

Η είσπραξη του ποσού προβλέπεται να γίνει σχετικά γρήγορα (το 60% αυτού του ποσού εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί άμεσα), δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία και προκειμένου να συντελεστεί η απαλλοτρίωση, το ελληνικό δημόσιο έχει καταθέσει από το 1998 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το συνολικό ποσό της αξίας των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ