Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Οι “Αρμοί της Εξουσίας” και ο… Ηρακλής της Δημοκρατίας”, του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, Δικηγόρου και π. Δημάρχου Μεταμόρφωσης στο Χ-τύπο

 

Συχνά – πυκνά τελευταία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παριστάνει τον … Ηρακλή της Δημοκρατίας.

Με αφορμή και πρόσχημα τις υποκλοπές καμώνεται τον ανήσυχο για την τάχα επαπειλούμενη «δημοκρατική εκτροπή» (αντιδημοκρατική θέλει να πει).

Στις 5 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε απρόσκλητος τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να διατυπώσει – λέει- τη βαθειά ανησυχία του και να κάνει… υποδείξεις.

(Παρεμπιπτόντως, ο Αρχηγός βρήκε την ευκαιρία να εκδηλώσει το … χαρισματικό χιούμορ του: Κατάλαβε –είπε στο συνομιλητή του- γιατί έγινε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Για να βλέπει από το παράθυρό του το γήπεδο του Παναθηναϊκού!)

Είχε προηγηθεί παρόμοια επίσκεψη του επίσης ανησυχούντος διδύμου Βαξεβάνη – Ματζουράνη.

Αυτού του τύπου οι  επισκέψεις δεν είναι και πολύ συμβατές με την έννοια της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Αλλά τέτοιες έννοιες είναι κάπως δυσδιάκριτες για την παιδεία και την πολιτική συγκρότηση του Αλ. Τσίπρα. Και ασύμβατες με τη θεωρία των «αρμών της εξουσίας», που θέλει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα μήνα αργότερα, ο Αρχηγός, ξεσπάθωσε κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αγνόησε τις υποδείξεις του. Και τον προκάλεσε με ηρωϊσμό που θύμισε Καμμένο:

«Κύριε Εισαγγελέα, πλατεία Ελευθερίας 1.

Σας περιμένω να με συλλάβετε»!!!

Προς τι τέτοια …αυτοθυσία; Μα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, που κινδυνεύει από μια απλή Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

* * *

Μικρή αναδρομή: Στον σημερινό Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η χώρα οφείλει κυρίως τη λύτρωσή της από το άγος της Χρυσής Αυγής. Με τη  δική του ιστορική πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης παραπέμφθηκε σε δίκη, δικάστηκε και καταδικάστηκε.

Με την τωρινή γνωμοδότησή του, εκτός των κατά συνήθεια, καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα ή κατά πολιτική συγκυρία ανησυχούντων, διαφωνεί και ο Εφέτης που αντιτάχτηκε  στην παραπεμπτική του πρόταση και ψήφισε υπέρ της απαλλαγής της «Χρυσής Αυγής»  με βούλευμα, χωρίς παραπομπή στο Δικαστήριο.

Επιπροσθέτως: Την αλησμόνητη περίοδο 2015 – 2019, ο σημερινός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απετέλεσε μόνιμο στόχο των τότε κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των εγκάθετων τους.

Κυνηγήθηκε νομοθετικά, διοικητικά και πειθαρχικά, στο πλαίσιο της αποτυχούσης προσπάθειας κατάκτησης του πιο σημαντικού «αρμού της εξουσίας», που  είναι η Δικαιοσύνη.

Την ίδια περίοδο, ο Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις ψήφους της Χρυσής Αυγής ξεκαθάριζε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

* * *

Επιστροφή στο σήμερα: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωρύεται πλέον για την …κατάλυση της Δημοκρατίας, επιχειρώντας να μετατρέψει το πρόσχημα των παρακολουθήσεων σε πολιτικό του σωσίβιο,  πολλαπλής χρήσης:

-Εμπεδώνει στους εγκλωβισμένους φανατικούς του,  τη θεωρία των «αρμών της εξουσίας», ως δικαιολογία της αποτυχίας του και ως μελλοντικό στόχο.

-Θορυβεί για να συγκαλύψει εφιάλτες που επιστρέφουν: Τις σακκούλες του Καλογρίτσα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ Channel,τον κουκουλοφόρο απατεώνα «Μάξιμο Σαράφη»,  τις Αυγουστιάτικες αθλιότητες «της μικρής Μαρίας» σε βάρος της χώρας, την απόλυτη γύμνια πολιτικών θέσεων.

-Υφαρπάζει από το ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογημένα δικαιούται να διαμαρτύρεται, το θέμα των υποκλοπών.

-Παριστάνοντας τον υπερασπιστή της Δημοκρατίας, παραμερίζει κάπως από τη συλλογική μνήμη τους οριακούς κινδύνους, που αντιμετώπισαν η χώρα και η Δημοκρατία επί των ημερών του.

Να πιστώσουμε και κάτι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Σωστά διαπιστώνει ότι η Δημοκρατία «έχει βαθιές ρίζες σ’ αυτόν τον τόπο».

Τρανή απόδειξη ότι άντεξε τους κλυδωνισμούς της περιόδου 2015 – 2019.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ