Πολιτική
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ “πνίγουν” τους ιατρούς

Απλήρωτους αφήνει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε εποχή αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων, παρόλη την εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας με τον νυν Υπουργό Υγείας κ Ξανθό Ανδρέα, παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ.
Όπως τονίζει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, «οι μήνες πέρασαν και τα οξυμένα προβλήματα διογκώθηκαν, χωρίς καμία ουσιαστική διάθεση επίλυσης εκ μέρους του Υπουργείου».
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την Ένωση:
1. Τον Δεκέμβριο, δεν μπορεί να προγραμματιστεί καμία πληρωμή καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση με έκδοση ΦΕΚ για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αποτελεί επιτακτικό αίτημα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ από το καλοκαίρι.
2. Η συνέπεια της πολύμηνης στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και της υποχρεωτικής κατάθεσης των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, είναι ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί θα αναγκαστούν να επιστρέψουν πολύ σημαντικό μέρος των χρημάτων που έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μέσω της φορολογίας εισοδήματος, διότι θα συνυπολογιστούν ποσά που δεν έχουν στην πραγματικότητα εισπραχθεί.
3. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010 ακόμη δεν έχουν αποδοθεί καθώς δεν έχει προκύψει σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόβλεψη αναπλήρωσης των δεσμευμένων χρημάτων στο ΓΛΚ για αυτό το σκοπό. Για τα ποσά αυτά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής, κάτι που μας αναγκάζει να προσφύγουμε άμεσα σε δικαστικούς αγώνες κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά όσων φέρουν τη νομική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών.
Μόνιμα εξιλαστήρια θύματα
«Το «θέατρο του παραλόγου» εξακοντίζει τις υποχρεώσεις και μηδενίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών, μετατρέποντας τους σε μόνιμα εξιλαστήρια θύματα του συστήματος. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κατανοήσει ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας και ασκούν ιδιωτικό βιοποριστικό επάγγελμα με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, τμήμα των οποίων αποτελούν οι δαπάνες που εγγυώνται την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, την οποία οφείλουν να προστατέψουν.
Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, καθώς καθίσταται αδύνατη, υπό τις παρούσες συνθήκες, η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» Καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών του ΕΟΠΥΥ που υπογράφουν η Πρόεδρος κα Άννα Μαστοράκου και ο Γεν. Γραμματέας, κ. Χρήστος Παπασιδέρης
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ