Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Οι πολίτες έστειλαν τον κ. Θεοδωρακόπουλο εκεί που του αξίζει”

Δημοσιεύθηκε

στις


Επίθεση στον πρώην Δήμαρχο Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλο εξαπολύει η παράταξη Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης του παερχόμενου Δημάρχου κ. Δημήτρη Φωκιανού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος αφού κατάφερε να εκλεγεί το 2006 στον Δήμο Πεύκης, συκοφαντώντας την τότε Δημοτική Αρχή και τάζοντας στους πάντες τα πάντα, μεταξύ των οποίων και η περιβόητη υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ειρήνης και άλλοι … κρεμαστοί κήποι, κατάφερε το ακατόρθωτο: Διπλασίασε το βιώσιμο χρέος της Πεύκης του 2006, κάνοντας το μη διαχειρίσιμο το 2010, εκτοξεύοντας τη σχέση συνολικού χρέους προς τακτικά έσοδα στο 240%, ποσοστό χρέους που ήταν μέσα στα πέντε υψηλότερα – να και μια πραγματική πρωτιά για τον κ. Θεοδωρακόπουλο! – ποσοστά χρέους στη χώρα. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας χρεοκόπησε με ποσοστό χρέους 120%. Την ίδια στιγμή, η αντίστοιχη σχέση χρέους – τακτικών εσόδων το 2010 στον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης ήταν μόλις 43%. Από τα 1.800.000 ευρώ τοκοχρεολύσια που πληρώνει ετησίως ο ενιαίος Δήμος, ποσό 1.630.000 ευρώ είναι οφειλές του πρώην Δήμου Πεύκης και 170.000 ευρώ είναι οφειλές του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης.

Την τετραετία 2011 – 2014 ο ενιαίος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είχε 18.000.000 ευρώ έσοδα ΛΙΓΟΤΕΡΑ από το άθροισμα των εσόδων των πρώην Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης, της περιόδου 2007 – 2010. Παρ’ όλα αυτά, η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μείωσε το χρέος του ενιαίου Δήμου από τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Μια μείωση δηλαδή του χρέους κατά 8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται και επιχορήγηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο ενιαίος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με 60 άτομα λιγότερο προσωπικό σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, παρήγαγε ένα αξιοπρόσεκτο έργο σε όλα τα επίπεδα. Τα δύο Νομικά Πρόσωπα ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ και οι Σχολικές Επιτροπές εξυγιάνθηκαν οικονομικά και επιτέλεσαν τεράστιο έργο στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Μέριμνα, τους Παιδικούς Σταθμούς, και τα Σχολεία, ενώ η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου συνολικά, με υποδειγματική οργάνωση και με την ανιδιοτελή προσφορά εκατοντάδων εθελοντών που δεν εμφανίστηκαν ως διά μαγείας παραμονές των εκλογών, δημιούργησε ένα εκτεταμένο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, στηρίζοντας συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Η καθημερινότητα κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού, ενώ όλες οι υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική, Διοικητική, Οικονομική, Περιβάλλοντος) είχαν να επιδείξουν σημαντικότατο έργο. Μικρά και μεγάλα έργα εκτελέστηκαν και εκτελούνται, ενώ υπάρχουν ώριμες μελέτες για μια σειρά έργων που θα εκτελεστούν την επόμενη δημοτική περίοδο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, μια και τα έσοδα του Δήμου δεν καλύπτουν ούτε τις πλέον στοιχειώδεις υποχρεώσεις και λειτουργικές δαπάνες του. Πιστεύουμε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για τους Δήμους, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, θα βοηθήσουν με τις απαραίτητες ενέργειες να επιλυθεί το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου. Κι όλα αυτά χωρίς «χαριστικές» επιχορηγήσεις ή «κουρέματα» του χρέους.

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Δήμου, ενώ απέφυγε την εφαρμογή «πελατειακών» λογικών.

Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος προσπαθούσε διαρκώς να βάζει εμπόδια, παραπληροφορώντας τους πολίτες και συκοφαντώντας την Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

Θα μπορέσει ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος να αντιληφθεί ότι στοιχειώδεις λόγοι πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, του επιβάλλουν να ακολουθήσει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δρόμο; Θα περιμένουμε να δούμε την επιλογή του.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ