Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Β. Ξυπολυτά και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, στην αίθουσα «B. Γκατσόπουλος».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, ενώ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου, την οποία κατέκλισαν περισσότερα από 400 άτομα, παρευρέθηκαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο πρώην επίτροπος και Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ.  Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, η Βουλευτής Βορείου Τομέα κα Ζωή Ράπτη και η Βουλευτής Ευβοίας κα Κωνσταντίνα Καραμπατσόλη. Επιπλέον ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης και η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου. Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Κηφισιάς κ. Βασίλης Βάρσος και κ. Νίκος Χιωτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών. Επιπλέον παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στράτος Σαραούδας και η Δήμαρχος Διονύσου κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Βασίλης Ξυπολυτάς ευχαρίστησε το ενθουσιώδες κοινό για την παρουσία του και επισήμανε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη του, αξιοποιώντας στη γνώση των πιο έμπειρων στελεχών αλλά και τη δυναμική όσων εκλέγονται για πρώτη φορά, είναι πανέτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να φέρουν ριζικές αλλαγές στον Δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

Ο νέος Δήμαρχος ανέφερε επίσης πως στόχος του είναι να μεταμορφώσει την πόλη του προκειμένου να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς  «όχι μόνο για την Αττική», όπως τόνισε, «αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα». Επισήμανε ακόμη πως επιδίωξη της παράταξης του είναι να υλοποιήσει σπουδαίες πολιτικές δράσεις και αλλαγές που θα βάλουν το Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά και θα αποτελέσουν παράδειγμα για όλη τη χώρα.

Ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του: «Σας υπόσχομαι και παράλληλα δεσμεύομαι πως θα είμαι αποτελεσματικός, όποιο και αν είναι το κόστος».

Η νέα Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, Νέα Ερυθραίας και Εκάλης καθώς και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ