Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Ο αριστερός καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ”, του Νίκου Ρωμανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αριστερός καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός από την περίοδο της διακυβέρνησής του και παραμένει σταθερά αξία μέχρι και σήμερα.

Από τα… νταούλια μέχρι το αριστερό μνημόνιο και από τον Ιγγλέσιας των Podemos μέχρι τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η τακτική του «αρπάζω οποιαδήποτε ευκαιρία, αλλάζοντας πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κ.λ.π.» αποτελεί κυρίαρχη πολιτική στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μοιάζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα.

Εξαιτίας της αδυναμίας να δώσει μια αυτόνομη πολιτική απάντηση στα ζητούμενα της χώρας εν έτει 2021 και εν μέσω πανδημίας επιδίδεται σε συστηματική παραπληρόφορηση, προπαγάνδα και σε πολιτικά αφηγήματα που βασίζονται σε κατασκευασμένες ειδήσεις.
Επενδύει στην καταστροφολογία, ποντάρει στον πόνο και στην αποτυχία της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ελπίζοντας να διασωθεί πολιτικά.
Αυτό επιβεβαιώθηκε… πανηγυρικά και με την κυνική ομολογία ενός από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της κ. Αχτσιόγλου, ότι η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά.

Όταν ευθαρσώς παραδέχεται ένα κόμμα ότι η πανδημία- αυτή η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει όλη η ανθρωπότητα- αποτελεί ευκαιρία, τότε γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι το κόμμα αυτό, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ, που βρισκόμαστε για έναν και πλέον χρόνο.

Αφού, λοιπόν, «η Αριστερά δεν τα καταφέρνει σε συνθήκες κανονικότητας», σύμφωνα με την ειλικρινή -αν μη τι άλλο- παραδοχή της τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εύλογη η στάση του κ. Τσίπρα που πήρε το ρίσκο για τις διαδηλώσεις- 632 διαδηλώσεις σε ενάμιση μήνα- οι δηλώσεις περί «ξεστοκαρίσματος» των εμβολίων στους 30άρηδες, οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκκαλη ότι «δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση όσον αφορά την πανδημία» και δεκάδες άλλες δηλώσεις στελεχών που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η στάση αυτή, που κινείται στα όρια του πολιτικού αμοραλισμού, δεν φαίνεται να φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι όσο σκληρά και αν πολέμησε την εθνική προσπάθεια και την κυβέρνηση της Ν.Δ., η «ευκαιρία» χάνεται.
Με 2,5-3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, το τείχος ανοσίας και άρα το τέλος της πανδημίας, έρχονται όλο και πιο κοντά. Όπως και η επόμενη ημέρα, μετά την πανδημία, που η ελληνική οικονομία θα μπει σε μία τροχιά ταχύτατης ανάπτυξης και η χώρα θα αλλάξει σελίδα.

Σήμερα η Ελλάδα δανείζεται με το ιστορικά χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ποτέ. Υπάρχει η εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και η αναγνώριση ότι η χώρα έχει μια σοβαρή, αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, Ελλάδα 2.0, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για την ανακούφιση των πληγών της πανδημίας αλλά για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας σύγχρονης, και εξωστρεφούς, με επενδύσεις στην καινοτομία, στην πράσινη ανάπτυξη, στο ψηφιακό κράτος.

Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει, να μάθει να επιβιώνει πολιτικά και σε συνθήκες κανονικότητας…

 

*Ο Νίκος Ρωμανός είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ