Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Ο Γιάννης Σγουρός στο Χ-τύπο: “Είναι στο χέρι μας να ψηφίσουμε για τον τόπο μας και όχι για το κόμμα μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νέοι στόχοι του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής

“Έχουμε τη γνώση, τη θέληση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα να επαναφέρουμε την Αττική στην κανονικότητα”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Η παράταξή του «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» διαθέτει πολύχρονη παρουσία στα κοινά της Αττικής με τον ίδιο να μας περιγράφει τα βασικά σημεία του προγράμματός της που θα την κάνουν μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλα τα επίπεδα.”

Από την μέχρι στιγμής εμπειρία σας στην αυτοδιοίκηση, ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν την Αττική;

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας. Κοιτάξτε. Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά προβλήματα, ειδικά μετά τη θητεία της διοίκησης Πατούλη.

Αν ιεραρχούσαμε τα σοβαρότερα από αυτά, θα έλεγα η ελλιπής θωράκιση απέναντι σε φυσικές καταστροφές, το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και η απουσία ελέγχων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Ποιες κινήσεις σκοπεύετε να κάνετε τις πρώτες 100 μέρες της θητείας σας εάν οι πολίτες σας επιλέξουν;

Στην πολιτική μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως, παρεμβάσεις και τομές που αν αποφασίσει μία διοίκηση να κάνει μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα της κοινωνίας.

Εμείς ως παράταξη έχουμε τη γνώση, τη θέληση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα να επαναφέρουμε την Αττική στην κανονικότητα. Να βελτιώσουμε άμεσα τις συνθήκες και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.

Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που χρονίζουν. Επισπεύδουμε τις διαδικασίες για την εγκατάσταση και δημιουργία σύγχρονου τηλεματικού κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας. Επιστρέφουν οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας εναντίον των πολιτών.

Πείτε μας συνοπτικά, ποιες είναι οι προτεραιότητες του προγράμματός σας;

Οι προτεραιότητες μας αποτυπώνονται πλήρως στις 11 + 1 δεσμεύσεις μας. Δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ενώπιον του λαού της Περιφέρειας Αττικής και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των πολίτων. Συγκεκριμένα :

  • Θωρακίζουμε την Αττική και δημιουργούμε ανθεκτικότητα, έναντι κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

  • Δημιουργούμε αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, με πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας.

  • Απαιτούμε νέες αρμοδιότητες με αντίστοιχους πόρους για την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντάς της οικονομική ανθεκτικότητα.

  • Μετατρέπουμε την Περιφέρεια σε ένα «ζωντανό εργαστήρι» καινοτομίας (Smart Region).

  • Εντείνουμε τις πιέσεις μας για την ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής.

  • Αντιμετωπίζουμε το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τη δημιουργία σύγχρονου τηλεματικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιακές Μελέτες.

  • Δημιουργούμε νέες υποδομές υγείας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Αττικής.

  • Χαράσσουμε αναπτυξιακή πολιτική με άξονα την απασχόληση, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

  • Σώζουμε το περιβάλλον της Αττικής μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης και ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.

  • Ανάδειξη της Αττικής ως Διεθνούς Εμβέλειας Πολιτιστικού Κέντρου (Cultural Region Area) με σύνδεση των τομέων Τουρισμού και Πολιτισμού.

  • Στόχος μας η «Ανοιχτή Περιφέρεια» με συμμετοχή του πολίτη, λογοδοσία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Οργάνων και η εξωστρέφεια με την παρουσία μας σε Διεθνή Forum και Δίκτυα Περιφερειών.

+ Προσβασιμότητα παντού για όλους! Μετατρέπουμε την Αττική σε Περιφέρεια φιλική για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της, χωρίς διακρίσεις, χωρίς περιορισμούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Τι προοπτικές ανάπτυξης έχει η Αττική και σε ποιους τομείς (π.χ. τεχνολογία, τουρισμός κ.α.); Πώς σκοπεύετε να τις αξιοποιήσετε;

Η Αττική μοιάζει στους τομείς που αναφέρετε σαν κοιμώμενος γίγαντας. Λίκνο του πολιτισμού από την αρχαιότητα, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό της χώρας. Επιδίωξη και στόχος μας ως διοίκηση είναι να συνδέσουμε τον πολιτισμό με το τουρισμό. Να μένει ο τουρίστας στην Αττική και όχι να αποτελεί απλώς σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση για άλλους προορισμούς.

Στο τομέα της τεχνολογίας όταν λέμε ότι μετατρέπουμε την Περιφέρεια σε ένα ζωντανό εργαστήρι καινοτομίας ( Smart Region) εννοούμε ότι από την πρώτη στιγμή νέες τεχνολογίες, σε όλα τα επίπεδα, θα τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών. Σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών από την Περιφέρεια στους πολίτες, σε επίπεδο αναπτυξιακής πολιτικής με άξονα την απασχόληση των νέων, ακόμα και σε επίπεδο προγραμμάτων για τη σύνδεση των τομέων πολιτισμού και τουρισμού.

Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών και κρίσεων έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα το τελευταίο διάστημα, λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Ποιο είναι το σχέδιο σας επί του θέματος;

Αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα να θωρακίσουμε την Αττική απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή που μπορεί να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέψει περιουσίες, να διαλύσει υποδομές. Από τη μία έχετε μία παράταξη που ξέρει τι πρέπει να κάνει, που έχει αποδείξει με έργο ότι εννοεί ότι λέει και από την άλλη έχετε μια παράταξη με επικεφαλής ένα στέλεχος κομματικό που έχει αποτύχει πολλάκις στη διαχείριση κρίσεων. Το σημαντικότερο όπως σας είπα και προηγουμένως είναι να «ξεκολλήσουν» επιτέλους τα χρονίζοντα αντιπλημμυρικά έργα.

Πώς οραματίζεστε την Αττική σε 5 χρόνια;

Μία σύγχρονη Περιφέρεια, έναν τόπο που θα αξίζει να ζεις, να δημιουργείς, να οραματίζεσαι και να εξελίσσεσαι. Να γίνει μία Περιφέρεια πρότυπο σε όλα τα επίπεδα. Είναι στο χέρι μας. Τι ακριβώς θέλουμε έχει σημασία.

Θέλουμε μία Αττική που να λειτουργεί ως Υφυπουργείο της Κυβέρνησης ή μία Αττική που θα έχει οικονομική ανθεκτικότητα και αυτοτέλεια; Είναι στο χέρι μας να ψηφίσουμε για τον τόπο μας και όχι για το κόμμα μας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ