Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πιερρακάκης – Κουμουτσάκος: Συνάντηση με επίκεντρο την Ψηφιακή Υπηκοότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, κος Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφθηκε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συνάντησε τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουμουτσάκο για τις επόμενες δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην κούρσα για το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Από την πλευρά του ο κος Γιώργος Κουμουτσάκος έθεσε στον Υπουργό ορισμένα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως τα προβλήματα υποδομών, αστάθειας και ταχύτητας του δικτύου σε ορισμένες περιοχές.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα των χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ στις εταιρίες νέων τεχνολογιών, το ενδεχόμενο στοχευμένων επιδοτήσεων σε εταιρίες εστιασμένες σε διαδικτυακές εργασίες καθώς και στην ενίσχυση των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, στην προβολή τους στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ηλεκτρονικό εμπόριο).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ψηφιακή Υπηκοότητα (digital citizenship) που θα δώσει νέα πνοή και διάσταση στο οικοσύστημα της ψηφιακής οικονομίας και θα ενισχύσει τις προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ