Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Προσωρινός Πρόεδρος ο Ηρακλής Γκότσης;

Δημοσιεύθηκε

στις


Μονάχα δύο χρόνια θα κάτσει στον προεδρικό θώκο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμαχία που τον εξέλεξε στην προεδρεία έχει ήδη συμφωνήσει στην αντικατάστασή του μετά από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Το πώς εξελέγη ο κ. Γκότσης πρόεδρος της ΠΕΔΑ αναλύθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ: μολονότι τρίτος συνδυασμός στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, η παράταξη του δημάρχου Νέας Ιωνίας ήρθε στα «πράγματα» συμμαχώντας με τη δεύτερη δύναμη, την πλευρά δηλαδή του δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκου Σαράντη, και εκείνη του δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη. Έτσι, μπόρεσαν και ανέτρεψαν τις προβλέψεις που έχριζαν φαβορί για την προεδρεία τον αρχηγό του πρώτου συνδυασμού, Δήμαρχο Πεντέλης, κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.
Αυτή όμως η συμμαχία έχει και τους όρους τους. Όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε από μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ που μετείχαν στη συμφωνία – συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά, ο οποίος έχει εκλεγεί στην Ένωση με τον κ. Ιωακειμίδη – οι τρεις της σύμπραξης φέρεται να έχουν προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει εναλλαγή στην προεδρεία.
Έτσι, πάντα βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Γκότσης αναλαμβάνει πρόεδρος μονάχα για τα επόμενα δύο χρόνια, για να αντικατασταθεί μετά, για 1,5 χρόνο από τον κ. Σαράντη, ο οποίος με τη σειρά του θα παραδώσει την προεδρεία για τον εναπομείναντα 1,5 χρόνο στον κ. Ιωακειμίδη.
Μάλιστα αυτή η προγραμματική συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί αφού, όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου, όπου θα αναλυθούν όροι και πεδίο σύμπραξης για καυτά θέματα των δήμων: διαχείρισης απορριμμάτων, εργασιακά υπαλλήλων κ.α.

Διαβάστε επίσης

«Η ΠΕΔΑ αλλάζει σελίδα»

Ο Ηρακλής Γκότσης είναι ο νέος Πρόεδρος στην ΠΕΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ