Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 12 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατία, η πρώτη μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , στις 12 το μεσημέρι, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά τις εκλογές του Ιουλίου στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου με έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και να εκπέμψει μήνυμα συσπείρωσης με το βλέμμα πλέον και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που συνιστούν το επόμενο σημαντικό πολιτικό ορόσημο.

Εν μέσω μίας ακόμη δύσκολης κατάστασης που βιώνουν από χθες, λόγω της νέας κακοκαιρίας, ο Βόλος και άλλες περιοχές της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης των έκτακτων κρίσεων και των φυσικών καταστροφών που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Χθες άλλωστε προανήγγειλε από το υπουργικό συμβούλιο ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις στην κατεύθυνση ένταξης της Πολιτικής Προστασίας και των ζητημάτων προσαρμογής στην κλιματική κρίση “ως οριζόντιας προτεραιότητας όλων των πολιτικών της κυβέρνησης”.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να σχολιάσει σήμερα και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έκανε στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου επιλέγοντας να επικεντρώσει το μήνυμά του στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.

Η τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 νόμους ως το τέλος του έτους.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού αναμένεται να αφορά στην ανάγκη να μην ασκείται μία “τοξική” αντιπολίτευση, όπως καταλογίζει η ΝΔ στην προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να φανεί εάν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα θελήσει να σχολιάσει αιχμηρά τα δείγματα από τις πρώτες επιλογές Κασσελάκη σε ότι αφορά τα πρόσωπα, για τις οποίες κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν είναι ενθαρρυντικά και ότι διατηρούν στο προσκήνιο τον “πολακισμό”.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται όμως να κάνει και έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης στο πρώτο τρίμηνο της νέας θητείας επαναλαμβάνοντας ότι παράλληλα με τη διαχείριση των κρίσεων που υπήρξαν, προχώρησε ήδη στην υλοποίηση του 50% του οικονομικού της προγράμματος, δρομολόγησε αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπου έρχεται νωρίτερα και το ξεπάγωμα των τριετιών, προωθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέσα από το εργασιακό νομοσχέδιο, αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο στην δημόσια Υγεία , όσο και.στον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Στη σημερινή συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να δοθεί το σύνθημα της κινητοποίησης ενόψει της τελικής ευθείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου η ΝΔ έχει προσδώσει και πολιτικό περιεχόμενο όσον αφορά στην ψήφο στις περιφερειακές κάλπες.

Αν και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της ισχυρής λαϊκής εντολής που έχει λάβει η ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες μέσα από την ψήφο τους σε σχέση με την αξιολόγηση της διαχείρισης εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού των μεγάλων φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει αυτό το τρίμηνο αρκετές περιφέρειες της χώρας, με αποκορύφωμα τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ