Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνεργασία Μπάμπαλου με Καραμέρο για τα έργα

Δημοσιεύθηκε

στις


Να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς τα ήδη προγραμματισμένα έργα, αλλά και να μπουν μπροστά τα μεγάλα εκείνα, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Καραμέρος, σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέλυσε στον κ. Καραμέρο τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής για έργα που θα βελτιώσουν κάθετα την ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο – όπως η υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη και η αξιοποίηση του κτήματος Φιξ – ζητώντας τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας μέσα από το πρόγραμμα των τεχνικών της έργων. Παράλληλα, οι δύο άντρες συζήτησαν για τις παρεμβάσεις στις οποίες υπάρχει ήδη συμφωνία Δήμου – Περιφέρειας με στόχο να υπάρξει στενότερη συνεργασία ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα τα έργα.

Υπογειοποίηση Μελίνας Μερκούρη
Ο Νίκος Μπάμπαλος μετέφερε στον αντιπεριφερειάρχη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για την εκπόνηση μελέτης που θα περιγράφει την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, έργο που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου της πόλης από την διαμπερή κυκλοφορία.
Ο δήμαρχος διερεύνησε τις προθέσεις της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει το έργο, κάτι στο οποίο ο κ. Καραμέρος εμφανίστηκε θετικός, με προϋπόθεση, βέβαια, την ύπαρξη άρτιας μελέτης, που θα αποτελέσει το κύριο όπλο της διεκδίκησης.

Κτήμα Φιξ
Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για την ύπαρξη πιθανού πεδίου συνεργασίας σε μια κοινή προσπάθεια για να αποκτηθεί και να αξιοποιηθεί το Κτήμα Φιξ, ένα πάγιο αίτημα όλων των Ηρακλειωτών.
Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει, ώστε, ενώνοντας δυνάμεις με τον Δήμο, να μπορέσουν να κάνουν πράξη το όραμα των κατοίκων της πόλης.

Ανάπλαση λεωφόρου Ηρακλείου
Η λεωφόρος Ηρακλείου είναι δρόμος αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η ανάπλαση τη δε – στα πρότυπα ενός ασφαλούς και καλαίσθητου αστικού δρόμου – έχει δρομολογηθεί με σχετική συμφωνία από προηγούμενες δημαρχιακές αρχές. Η νέα διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής διεκδικεί να αλλάξει το υφιστάμενο πλάνο, προκειμένου να ανάπλαση να γίνει σε  τέτοια έκταση ώστε να μην χρειαστεί να θιγούν περιουσίες πολιτών.
Ομοίως με τα προηγούμενα, ο κ. Καραμέρος τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας να συνεργαστεί με τον Δήμο για να γίνουν οι όποιες επιθυμητές αλλαγές.

Στενότερη συνεργασία – γρηγορότερα αποτελέσματα
Τέλος, για έργα στα οποία υπάρχει ήδη προγραμματική συμφωνία, όπως είναι η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού επί της λεωφόρου Πλαπούτα και η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου της Πρασίνου Λόφου,
Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων, προκειμένου αυτά να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα.
Κλείνοντας, ο κ. Μπάμπαλος ευχαρίστησε τον κ. Καραμέρο για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της, έως τώρα, κοινής τους θητείας, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία του να συναντήσει σύντομα και την ίδια την περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου, για να προωθήσει περαιτέρω τις διεκδικήσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ