Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συντονισμός δράσεων για τους απόρους

Δημοσιεύθηκε

στις


Σύσκεψη για την προώθηση και την οργάνωση της διαβούλευσης για τη συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης» σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.
Η συγκεκριμένη σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.
Το ΤΕΒΑ στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας, και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής με χρηματοδότηση 330 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας στην παρέμβαση του επισήμανε τις αντιφάσεις και τους πιθανούς κινδύνους του προγράμματος αν δεν το χειριστούμε με σύνεση. Συγκεκριμένα είπε ότι το πρόγραμμα αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αντίθεση: από τη μια πλευρά οι ασκούμενες μέχρι τώρα μνημονιακές πολιτικές αύξησαν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό και από την άλλη έρχονται προγράμματα σαν ασπιρίνες να καταπολεμήσουν τις συνέπειες. Δεν λογίζονται, δηλαδή, οι αιτίες και δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στη ρίζα του.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, τόνισε ότι η συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης» για τη διενέργεια δράσεων μείωσης της φτώχειας είναι στις μέρες μας πιο αναγκαία από ποτέ και θα βοηθήσει ουσιαστικά στο να αναπτυχθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, στις οποίες τέθηκαν ερωτήματα προς διευκρίνιση και διατυπώθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για την καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας.  
Η πρωτοβουλία χαιρετήθηκε θετικά από το σύνολο των παρευρισκομένων, ενώ τέθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση, η ούτως ή άλλως τακτική συνεργασία ΟΤΑ, Α ́ και Β’ βαθμού, στη βάση της ωφέλειας του κοινωνικού συνόλου, της χάραξης ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της μέγιστης δυνατής στήριξης από την Περιφερειακή αρχή σε πολλές και σοβαρότατες δράσεις που ήδη διενεργούν οι Δήμοι.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ