Connect with us

Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Published

on

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης μέσω voucher, που καταργήθηκαν μετά το σάλο που ξέσπασε.

O αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης παραδέχτηκε τις  αστοχίες τις οποίες απέδωσε στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεση της η κυβέρνηση και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που θεσμοθέτησε τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι ακολούθησε το θεσμικό πλαίσιο που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος ως πράξη πολιτικής γενναιότητας και εντιμότητας.

«Ζητάτε σήμερα την παραίτησή μου για το πρόγραμμα, όταν εμείς είχαμε την τόλμη να το διορθώσουμε; Αυτό λέγεται πολιτική αθλιότητα και υποκρισία», ανέφερε απαντώντας σε όλους όσοι ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την ποιότητα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

«Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη και μοναδική κατάσταση στην οποία πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις σε χρόνο “0”, δεν διεκδικούμε το αλάθητο και στον ελάχιστο χρόνο που διαθέταμε ακολουθήσαμε το θεσμικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία είδαμε ότι η ποιότητα δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε κι είχαμε την πρόνοια να πούμε ότι το πρόγραμμα αποσύρεται, αυτό δείχνει πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης απαντώντας στην κριτική του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε επτά περιπτώσεις υιοθέτησης ανάλογων προγραμμάτων επί ημερών του, κάποιες εξ αυτών και παραμονές των εκλογών.

«Ρίξατε λάσπη στον ανεμιστήρα και θα γυρίσει σε εσάς, τα ίδια ΚΕΚ ήταν και τα ίδια voucher κι αυτό που κάνετε είναι υποκρισία, ντροπή και αθλιότητα», είπε.

«Αντί σήμερα με κατεβασμένα τα μάτια και το κεφάλι να απολογηθούν για αυτή τη περίπτωση πατεντάτης αρπαχτής και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, έρχονται και εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτοί που με τους συγγενείς τους έστησαν αυτή την υπόθεση», πέρασε στην αντεπίθεση ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παραίτηση Βρούτση ή την αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι την κύρια ευθύνη δεν την φέρει ο υπουργός Εργασίας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ