Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σχέδιο παρεμβάσεων για τη Δυτική Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις του για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας που εκπονήθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) με στόχο να παράσχει χρήσιμα εργαλεία στους Δήμους-μέλη του, μεταξύ των οποίων και το Χαϊδάρι.
Αναλυτικά, οι προτάσεις του κ. Ντηνιακού είναι οι εξής:
1) Σύνδεση με Μετρό: «Στην ανάλογη ενέργεια του ΣΟΑΠ που αφορά τα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά για σύνδεση του Δήμου μας με τις υπάρχουσες γραμμές του Μετρό. Να δημιουργηθούν τρεις στάσεις- επέκτασης της γραμμής του Περιστερίου- μία στο Αττικό, μία στο Δαφνί και μία στο Σκαραμαγκά και να ενωθεί αυτή η γραμμή μέσω του σταθμού Αγ. Μαρίνας με τον κλάδο προς Πειραιά. Σε συνεργασία με την υποενότητα του Θριασίου πεδίου, πρέπει το Μετρό να φτάσει μέχρι και τον Σκαραμαγκά. Έτσι θα εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο Δήμος αλλά και η βιομηχανική ζώνη του Θριασίου πεδίου και οι κάτοικοι των δήμων της Δυτικής Αττικής».
2) Αντιπλημμυρικά έργα: «Αντιμετώπιση μέσω των ενεργειών του ΣΟΑΠ, των ιδιαίτερων πλημμυρικών φαινομένων που εντοπίζονται στο σύνολο του Δήμου μας».
3) Αξιοποίηση του Στρατοπέδου: «Το στρατόπεδο Χαϊδαρίου αποτελεί ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση για τη Δυτική Αθήνα. Να ελευθερωθεί από τις σημερινές εγκαταστάσεις και να κηρυχθεί ιστορικός τόπος. Να τιμηθεί η ιστορική μνήμη. Να δοθεί στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ως πνεύμονας πρασίνου και ως χώρος ιστορικής μνήμης και πολιτισμού».
4) Αφαία – Σκαραμαγκάς: «Η Αφαία αποτελεί μια έντονα υποβαθμισμένη περιοχή. Πρόκειται για μια περιοχή που περιβάλλεται από ρυπογόνες δραστηριότητες, χωροταξικά απομονωμένη, οικονομικά υποβαθμισμένη και χωρίς αποχέτευση. Μια από τις ενέργειες που προβλέπονται στο ΣΟΑΠ (αρ. 24 – Παρεμβάσεις ρυμοτομίας) θα μπορούσε να μεταμορφώσει την περιοχή της Αφαίας με τα νέα χρηματοδοτικά Προγράμματα. Επίσης, η ανάδειξη της ακτής του Σκαραμαγκά αποτελεί ένα υπερτοπικό θέμα. Θα πρέπει να αποδοθεί στην κοινή χρήση και όχι ως χώρος για την απόθεση containers».
5) Συγκρότηση ειδικής ομάδας μηχανικών με σκοπό τη διενέργεια των ειδικών μελετών που θα απαιτηθούν από τις επιμέρους Ενέργειες που προβλέπονται στο ΣΟΑΠ και τη γενικότερη προετοιμασία του Δήμου για τη λήψη της μέγιστης δυνατής χρηματοδότησης από τα Προγράμματα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ