Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Δημοσιεύθηκε

στις


Η ευρεία επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα, δρομολογεί πλέον εξελίξεις και δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα να επανεκκινήσει τη διαπραγμάτευση για να κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους εντός 48 ωρών σύμφωνα και με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες από σήμερα το βράδυ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως η τράπεζα της Ελλάδας θα κάνει αίτημα και πεοίθηση της κυβέρνησης είναι “ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα ώστε να δοθεί αύξηση στη ρευστότητα από τον ELA. Από εδώ και πέρα δεν συντρέχει λόγος να μην αυξηθεί η ρευστότητα”.
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς από την πλευρά του  παρουσιάστηκε αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου όταν και η χώρα πρέπει να πληρώσει τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Αυτή την ώρα γίνεται συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα ακολουθήσει και συνάντηση των δύο ανδρών με τον Πρωθυπουργό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες. Συνάντηση θα έχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας με τους τραπεζίτες.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδια Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στο Παρίσι για εκτίμηση της κατάστασης με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τα‭ ‬σενάρια‭ ‬της‭ ‬επόμενης‭ ‬ημέρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ