Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

 
Για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος.
Ειδικότερα ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει τα εξής:
“Στις 31/08/2014, τελευταία μέρα της Δημοτικής Αρχής Β. Ζορμπά, το ταμειακό υπόλοιπο που καταγράφηκε στους λογαριασμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν 4.701.203,83 €. Αντίστοιχα, την ίδια χρονική στιγμή οι απλήρωτες υποχρεώσεις του Δήμου ανέρχονταν στο ποσό των 1.746.890,06 €. Δηλαδή το καθαρό ταμειακό υπόλοιπο ήταν 2.954.313,77€.
Από μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει υπόλοιπο για αξιοποίηση και έργα. Η ανάλυση, όμως, του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου και το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κωδικών, που είναι δεσμευτικές, οδηγούν στις εξής βασικές παρατηρήσεις:
-Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ανέρχονται στο ποσό των 2.796.571,40 €, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις ανάγκες των αντίστοιχων υπηρεσιών.
-Υπάρχει σε κλειστό λογαριασμό το ποσό των 254.998,23 €, δεσμευμένο για την ανέγερση Ναού στο Δημοτικό Κοιμητήριο.
-Υπάρχει ποσό 826.248,97 € που είναι ΣΑΤΑ (κρατική επιχορήγηση που αφορά μόνο τεχνικά έργα), το οποίο έχει κατανεμηθεί μόνο σε συγκεκριμένους κωδικούς εξόδων του Τεχνικού Προγράμματος.
-Υπάρχει, τέλος, ποσό 187.691,34 € που είναι ΣΑΤΑ Σχολικών Κτηρίων, που επίσης έχει κατανεμηθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα για τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου.
Προδήλως φαίνεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών, και αφορά ουσιαστικά τα Τακτικά μας Έσοδα λόγω του ότι:
-Το Κεντρικό κράτος έχει μειώσει περισσότερο του 60% την επιχορήγησή του στους Δήμους από το 2010 σε εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου, ενώ παράλληλα μας έχει «φορτώσει» αρμοδιότητες και
-Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας, οι Δημότες μας αδυνατούν να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις λόγω της διάχυτης πλέον φτωχοποίησης της κοινωνίας”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ