Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τι ζητάει η «Εκτός Σχεδίου» από το ΚΕΒΡΕΦΟ

Δημοσιεύθηκε

στις


Η δημοτική κίνηση Νέας Ιωνίας «Εκτός Σχεδίου» με επιστολή της προς το ΚΕΒΡΕΦΟ και το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών τονίζει τα εξής με αφορμή την έναρξη της προθεσμίας για επανεγγραφές και εγγραφές παιδιών:

«Για την εγγραφή απαιτείται σχετική ιατρική βεβαίωση για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού από παιδίατρο.

Πάρα πολλοί γονείς δεν μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πάνε σε κάποιον ιδιώτη παιδίατρο. Το να κλείσουν ραντεβού σε κάποιον παιδίατρο του ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) είναι, από τη μία χρονοβόρο, από την άλλη απαιτεί, τις περισσότερες φορές οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου και, φυσικά δεν εξασφαλίζει ότι ο παιδίατρος θα γνωρίζει το ιστορικό του παιδιού.

Γνωρίζοντας ότι στο Δήμο υπάρχει παιδίατρος ο οποίος διατίθεται για κάποιες ώρες στους παιδικούς σταθμούς, ζητάμε οι απαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις να εκδίδονται από τον παιδίατρο αυτό, για όσους γονείς το επιθυμούν.

Κάτι τέτοιο θα απαλλάξει από ένα επιπλέον οικονομικό βάρος πάρα πολλούς γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Απευθυνόμαστε τόσο προς τη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ, όσο και προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών, καλώντας το μεν ΚΕΒΡΕΦΟ, να υλοποιήσει το παραπάνω αίτημα, το δε Σύλλογο Γονέων, να υιοθετήσει το αίτημα αυτό.

Φυσικά, επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη η ανάγκη παρουσίας παιδιάτρου, σε μόνιμη βάση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ