Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Τουαλέτες σκύλων στα πάρκα της Νέας Ιωνίας;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ζήτημα που μπορεί να μην είναι από αυτά που λέμε κομβικής σημασίας αλλά σίγουρα απασχολεί πολλούς κατοίκους στην καθημερινότητα τους ανέδειξαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας.

Αναφερόμαστε στη ρύπανση που προκαλείται από τα περιττώματα σκυλιών σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ένα πρόβλημα όχι μόνο αισθητικής αλλά και υγιεινής ιδιαίτερα όταν γίνεται και σε χώρους που παίζουν παιδιά. Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία –Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος», κ. Γιώργος Τσοπανίδης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μανούρης ρώτησαν τη διοίκηση πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει πάρει διαστάσεις καθώς ελάχιστοι είναι οι ευσυνείδητοι πολίτες που μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων του. Μάλιστα ο κ. Μανούρης αναφέρθηκε και σ’ ένα παρκάκι στην οδό 28ης Οκτωβρίου, το οποίο έχει μετατραπεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε «αφοδευτήριο σκυλιών».

Προβληματισμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου
Στις απαντήσεις τους τόσο ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης όσο και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Κανλής αναγνώρισαν το πρόβλημα που υπάρχει. Όπως ενημέρωσαν το Σώμα άγνωστοι αφαιρούν τις ειδικές απαγορευτικές πινακίδες που τοποθετεί ο Δήμος σε πάρκα και πλατείες και για αυτό ο Δήμος θα τοποθετήσει καινούργιες. Από εκεί και πέρα όπως είπε ο κ. Κανλής υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τι μπορεί να γίνει (όπως τουαλέτες σκύλων) χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα κάποιο συγκεκριμένο μέτρο. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, είπε πως με την επικείμενη ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας ίσως γίνουν κάποιες ενέργειες, χωρίς να διευκρινίσει, πάντως, ποιες μπορεί να είναι αυτές.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ