Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Πράσινο Φως για τον Προϋπολογισμό

Δημοσιεύθηκε

στις


Αυξημένος κατά περίπου 630.000 ευρώ είναι ο Προϋπολογισμός του 2016 του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σε σχέση με τον φετινό που ανερχόταν στα 27 εκ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της συμπολίτευσης και του κ. Μιχάλη Κουτσάκη, από την «Νέα Προοπτική» στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
 
Δήμαρχος: «Έργο παρά τις επιβαρύνσεις»
“Είναι ένας Προϋπολογισμός σε καιρό μνημονίου” είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ. Άρης Βασιλόπουλος και αναφέρθηκε στην νέα οικονομική επιβάρυνση που έχει ο δήμος σε σχέση με το 2014 λέγοντας: “Από πέρυσι μειώθηκαν 4% οι ΚΑΠ. Έχουμε τρομακτική υστέρηση στα έσοδα από τη ΣΑΤΑ. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα 573.000 ευρώ των παρακρατηθέντων. Ο φόρος ζύθου αφαιρέθηκε. Έχουμε φόρο στα μισθώματα που ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Έχουμε τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνόμων.”
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος αύξησε τους ιδίους πόρους κατά 5,4% λόγω της αξιοκρατικής του πολιτικής απέναντι στους πολίτες που οφείλουν στο δήμο.
Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στις αυξημένες χρηματοδοτήσεις που πέτυχε ο δήμος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι με αυτόν τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου στον τομέα των υποδομών.
Πάντως επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει να μπορέσουν οι υπηρεσίες του δήμου να απορροφήσουν αυτά τα κονδύλια, καθώς έχει διαπιστωθεί μία υστέρηση σχετικά.  

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Λύσσανδρος Γεωργαμλής, που είχε γράψει την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι θα καταψηφίσει γιατί δεν είναι ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός.  Ο αρχηγός του «νέου», κ. Γιώργος Αράπογλου, ως συνήθως έκανε την εκτενέστερη παρέμβαση και προέβη στα πιο αιχμηρά σχόλια. Καταψήφισε γιατί όπως είπε «δεν θεωρούμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι καλύτερος ή θα πετύχει περισσότερο, από τον περσινό. Φέτος θα καταψηφίσουμε τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό».
Ο κ. Απόστολος Κόντος, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ζούμε Μαζί» στην σύντομη ομιλία είπε ότι θα ψηφίσει τις ανελαστικές δαπάνες και όχι τα υπόλοιπα.
Ο κ. Μιχάλης Κουτσάκης, εκπροσωπώντας τη «Νέα Προοπτική», καθώς η πρώην δήμαρχος κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη, δεν προσέρχεται στις συνεδριάσεις,  υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «για να προχωρήσει ο δήμος», όπως είπε.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ