Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το Κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις


Τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες μια αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της χώρας ανέπτυξε ο Βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Στρατούλης σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου για τα εργασιακά δικαιώματα στο δημοτικό κινηματογράφο της Νέας Ιωνίας “Αστέρας”.
Αφού λοιπόν εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερό πολιτικό προβάδισμα το οποίο και συνεχώς θα διευρύνει αλλά και την αισιοδοξία του πως  σύντομα θα σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ποις θα είναι οι πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη νομοθετική πράξη θα είναι λοιπόν η κατάργηση των μνημονίων και έπειτα θα ξεκινήσει μια σειρά παρεμβάσεων για την ανάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων που χάθηκαν την τελευταία τριετία. Ως ένα άμεσο νομοθετικό μέτρο έθεσε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ από τα 586 που βρίσκεται σήμερα/ και εδώ υπογράμμισε πως θα ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να αντέξουν το επιπλέον κόστος. Έπειτα ο Βουλευτής είπε πως υπάρξει αποκατάσταση και συλλογικών συμβάσεων εργασίας (όπως η επαναφορά της μετενέργειας, οι διαιτητικές αποφάσεις κλπ). Μια άλλη προτεριαότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, όπως πρόσθεσε, ο περιορισμός των ελαστικών μορφών απασχόλησης υπέρ μόνιμης και σταθερής εργασίας και εδώ είπε πως θα καταργηθεί η ενοικίαση εργαζομένων.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Χτύπου που κυκλοφορεί στα περίπτερα των βορείων προαστίων την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ