Πολιτική
ΥΠΕΣ: Βορίδης και Στυλιανίδης συζήτησαν για τη λειτουργία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε Συνάντηση Εργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Βορίδη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τέθηκε η οργάνωση και λειτουργία του νεοσυσταθέντος Υπουργείου ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην επιμόρφωση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες του.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε να παραταθεί η ισχύς των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για το προσωπικό του Υπουργείου που απασχολείται στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε αμφοτέρως η βούληση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργών οι οποίοι κατά το παρελθόν συνυπήρξαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στη συνέχεια συνεργάστηκαν στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του ιού του Έμπολα, ο κ. Βορίδης από τη θέση του Υπουργού Υγείας και ο κ. Στυλιανίδης από τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Στη Συνάντηση Εργασίας συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας