Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υπόθεση Δικηγόρου των Βρυξελλών: Η “ζημιά” Γεωργούλη σε Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τις ισορροπίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχητικές διαστάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το κόμμα.

Οι καταγγελίες της Δικηγόρου των Βρυξελλών κρίθηκαν ως πολύ σοβαρές και είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άρσης της ασυλίας του, μετά από αίτημα που υπέβαλλαν οι δικαστικές αρχές του Βελγίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι τέτοιες που εκθέτουν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήρθαν στο φως λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το ηθικό πλεονέκτημα έναντι της Ν.Δ. η οποία βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο λόγω υποθέσεων διαφθοράς όπως αυτή με τον Πάτση.

Ασφαλώς οι δύο υποθέσεις δεν είναι όμοιες, καθώς αυτή με τον Γεωργούλη έχει σχέση με κακοποιητική συμπεριφορά σε γυναίκα, ενώ του Πάτση αφορά σε διαφθορά, δίνουν όμως τη δυνατότητα στη Ν.Δ. να περάσει στην αντεπίθεση.

Ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης επετέθη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι γνώριζε και τον κάλυπτε, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό σε άλλες υποθέσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο και η εκτίμηση που έχει αρχίσει να κυριαρχεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα λόγω του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά

 

Η μοιραία Δευτέρα

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμεροι για την υπόθεση εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα ο επικεφαλής της ευρωομάδας Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει τον κ. Γεωργούλη για εξηγήσεις.

Ο κ. Παπαδημούλης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είπε ότι η φημολογία ήταν σε επίπεδο κουτσομπολιού στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου και από τη στιγμή που ο κ. Γεωργούλης διέψευσε το περιστατικό, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

 

Τηλεφώνημα Παπαδημούλη – Γεωργούλη

Οι εξελίξεις όμως ήταν ραγδαίες, ο κ Παπαδημούλης πληροφορήθηκε την ύπαρξη της καταγγελίας την περασμένη Δευτέρα από τον ίδιο τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε για το αίτημα άρσης ασυλίας του.

Στο τηλεφώνημα ο κ. Παπαδημούλης τού εξήγησε πως θα βρεθεί εκτός κόμματος, κάτι που προφανώς αργότερα συμπεριέλαβε και ο ηθοποιός στην ανακοίνωσή του, γνωρίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του, ο κ. Γεωργούλης επικοινώνησε τρεις φορές με τον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων του εξήγησε τα εξής:
-θα τεθεί εκτός ευρωομάδας και εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βελγικές αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές,
-η θέση του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας-,είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση.
Αντιφατική στάση ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός πάντως ότι ενώ ήξεραν τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έκαναν τίποτα με το επιχείρημα ότι οι καταγγελίες ήταν σε επίπεδο κουτσομπολιού, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά της ευρωομάδας του, καθώς ισχυρίζονται ότι επιχειρήθηκε έστω και εμμέσως “κούκουλωμα της υπόθεσης.

 

Εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον κ. Γεωργούλη, για τον οποίο τονίζουν ότι τους ενέπαιζε, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν βάση οι καταγγελίες της Δικηγόρου των Βρυξελλών. Τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στο δρόμο προς τις εκλογές.
Ενοχλημένος ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ενόχληση του για τον Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που έγινε εμφανές και στη δημόσια δήλωση που έκανε από το Λαύριο, όπου επισήμανε ότι δεν υπάρχει ανοχή και συγκάλυψη σε θέματα έμφυλης βίας.

“Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος Είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η καταγγελία 

Η καταγγελία για βαριά ποινικά αδικήματα εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από τη Δικηγόρο των Βρυξελλών έγινε το 2020, όπου μετέβη τραυματισμένη σε φαρμακείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Εκεί, την προέτρεψαν να σπεύσει σε ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία κατέγραψε την κακοποίηση, καθώς φέρεται να έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις σε άλλα σημεία του σώματός της, όπως καταγράφηκε.

Η καταγγέλλουσα προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία μετά τη συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που η ίδια θεωρήσε ως “υποκρισία”

Η νομική πλευρά της ισχυρίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε με αργούς ρυθμούς λόγω του κορονοϊού και το πλήθος των υποθέσεων που είχαν συσσωρευθεί στη βελγική δικαιοσύνη.

Η ίδια που είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2020 για βιασμό και σωματική βλάβη.

Όπως σημείωσε μάλιστα η η καταγγελία της έγινε την επόμενη ημέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.).

Τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσε έτοιμη να δώσει και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης.

 

Οι ισχυρισμοί Γεωργούλη

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργούλης, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδει η καταγγέλλουσα για βιασμό και σωματική βλάβη και δηλώνει ότι είναι αθώος.

Επιθυμία του όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του είναι να χυθεί το ταχύτερο δυνατόν φως σε αυτήν την υπόθεση και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα, με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ