Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Φωτιά στα κλαδιά και στο… δημοτικό συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης Πεύκης μεταφέρθηκαν οι… φλόγες από τη φωτιά που άναψε ο Δήμος για να κάψει τα ξύλα που μαζεύτηκαν από τις πτώσεις των δέντρων στην πρόσφατη θεομηνία. Ο επικεφαλής της μείζονος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατήγγειλε ότι η ενέργεια του Δήμου να κάψει τα πράσινα απορρίμματα που μαζεύτηκαν από τους δρόμους έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών: «Ήταν σαν να έκαιγαν 1000 τζάκια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Πεύκης. Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει παροδικό και ασήμαντο το γεγονός, ενώ απαντά με την «άλλη καύση» αυτή του Δήμου συνολικά από την περίοδο της δημοτικής αρχής του κ. Θεοδωρακόπουλου…
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την εμπειρία του από την επί τόπου επίσκεψη στο χώρο του ημιτελούς κλειστού γηπέδου της Λυκόβρυσης, την ημέρα που ο Δήμος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο να κάψει τα ξύλα και τα πράσινα απορρίμματα, που τα συνεργεία του είχαν μαζέψει από τους δρόμους της πόλης, όταν αυτά έπεσαν από τους δυνατούς ανέμους.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος, κάηκαν πάνω από 120 φορτηγά κλαδιών και άλλων τέτοιου είδους απορριμμάτων, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή. «Δεν μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να εξηγήσει αυτές τις πράξεις του Δήμου. Πράξεις που δημιουργούν προβλήματα στην υγεία των κατοίκων και μολύνουν το περιβάλλον. Αυτό που συνέβη προσβάλει την πόλη μας, που δέχτηκε από τον ίδιο το δήμο ένα μεγάλο οικολογικό πλήγμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. «Την ώρα που ένα και μόνο τζάκι δημιουργεί πρόβλημα και σχεδιάζεται η ελεγχόμενη λειτουργία τους είναι εύκολο να αντιληφθούμε τι σημαίνει να αναπνέουμε τα μολυσμένα αέρια από 1000 τζάκια ταυτοχρόνως και μάλιστα αναμμένα με επίσημε απόφαση του δήμου», σχολίασε.

Πως απάντησε η διοίκηση

Τη δική του απάντηση έδωσε το Γραφείο Τύπου του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Φωκιανού, στην οποία κάνει λόγο για «δυσάρεστο μεν αλλά παροδικό γεγονός, που η συμβολή του στην ρύπανση της ευρύτερης περιοχής είναι ασήμαντη» και για το οποίο «υπήρξαν ενέργειες χωρίς τη γνώση της διοίκησης».
«Δυστυχώς όμως βαρύτατη ρύπανση στο Δήμο μας είναι και η πολιτική «ρύπανση» που εκπορεύεται από διάφορες πλευρές με συνεχή αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα που στόχο έχουν τη παραπλάνηση και τρομοκράτηση των πολιτών», τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Αν κανείς εξετάσει ξανά όλα τα δημοσιεύματα κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού, θα βρει άχρηστα ιζήματα, αντάξια των εμπνευστών και συγγραφέων τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ