Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Όλα τα λεφτά για το γκαράζ

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην τροποποίηση των σκοπών του δανείου για τις απαλλοτριώσεων ακινήτων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής της πόλης. Η αλλαγή ουσιαστικά αφορούσε τη διάθεση του εναπομείναντος ποσού του δανείου (περίπου1.783.000 ευρώ) για την απαλλοτρίωση οικοπέδου στο δημοτικό στάδιο αλλά και την κτήση ακινήτου για τη μεταστέγαση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου.  Μάλιστα όπως τονίστηκε από τη διοίκηση του Δήμου η απόκτηση οικοπέδου και η μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας είναι ύψιστης σημασίας για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής του δημοτικού γηπέδου (όπου στεγάζεται σήμερα το γκαράζ) και ο δεύτερος η παράνομη παρουσία του γκαράζ σε αυτό το χώρο όπως παραδέχτηκε ο ίδιος Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότση.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν παρατηρήσεις όπως από την επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Προοπτικής κα Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία υπογράμμισε πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ για απαλλοτριώσεις και ζήτησε να κινηθεί πιο γρήγορα o Δήμος. Η Δημοτική Σύμβουλος της ίδιας παράταξης κα Ελισάβετ Γεωργιάδου έθεσε θέμα για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης οικοπέδων που είναι δεσμευμένα επί δεκαετίες. Πάντως εδώ ο Δήμαρχος σημείωσε πως αν και πραγματικά υπάρχουν υποθέσεις που εκκρεμούν επί πολλά χρόνια ευθύνη του Δήμου δεν υπάρχει για την καθυστέρηση που οφείλεται σε κάθε περίπτωση σε διαφορετικούς λόγους.
Από την πλευρά της παράταξης Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία-Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος ο κ. Αρης Χατζησαββίδης επανέλαβε την πρότασή του να γίνει υπόγειο γκαράζ στα Τουρκοβούνια, μια πρόταση που απέρριψε κατηγορηματικά η διοίκηση τονίζοντας πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα πως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Κυριάκος Χαμαλίδης ενημέρωσε το Σώμα πως σκοπός της διοίκησης είναι να αποκτηθούν τα οικόπεδα (όπως το adams) που μένουν εκτός λίστας με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Διαφωνία Κολμανιώτη
Το θέμα πέρασε μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης ενώ διαφοροποιήθηκε (για μια ακόμα φορά) και ο Σύμβουλος της διοίκησης, κ. Γιάννης Κολμανιώτης, που τόνισε πως δεν υπάρχει σχετική εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία και για αυτό δεν μπορεί να το εγκρίνει.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ