Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρών στους εορτασμούς της

Ομογένειας για την 25η Μαρτίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, ως επίσημος προσκεκλημένος (Honorary Guest) της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, καθώς, και επαφές με Ομογενείς βουλευτές, επιχειρηματίες, παράγοντες της Ομοσπονδίας, και ευρύτερα, της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης αλλά και πλήθος Ελλήνων πατριωτών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συμμετείχε στην επίσημη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο Hilton, αλλά και στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο Pierre όπου, όμοια με τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας μεταφέροντας το μήνυμα ότι με ενότητα του απανταχού Ελληνισμού, συσπείρωση, αποφασιστικότητα και ειλικρινή προσπάθεια θα καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση και ο Ελληνισμός να γνωρίσει καλύτερες μέρες.
«Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά ως Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί για το αδύνατο αρκεί να είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε έναν κοινό εθνικό σκοπό. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η επιτυχία στο στόχο μας είναι δεδομένη. Η οικοδόμηση μιας Ελλάδας σε νέες βάσεις, με νέο διεθνές προφίλ, κύρος και εξέχουσα θέση στη διεθνή σκηνή, όπως της αρμόζει, άλλωστε, είναι χρέος όλων μας, Ελλαδιτών και Ομογενών. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, μιλώντας προς τους Ομογενείς παρευρισκομένους στην εκδήλωση.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι επίσημοι προσκεκλημένοι συμμετείχαν ως επικεφαλής στη μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης μαζί με πλήθος κόσμου και κεντρικό σύνθημα «Επισκεφθείτε την Ελλάδα». Φετινοί τελετάρχες της ελληνικής παρέλασης ήταν οι επικεφαλής, ομοσπονδιακή βουλευτής των Δημοκρατικών Κάρολιν Μαλόνι, και Ρεπουμπλικανός ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, του “Hellenic Caucus,” ενός συνδέσμου που προωθεί τα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα στο Κογκρέσο, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Εθνικού Ελληνικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Αμερικής (NGTV) Δημήτρης Καστανάς, και ο καρδιολόγος Δρ. Βασίλειος Τένετ (δίδυμος αδελφός του πρώην διευθυντή της CIA).
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας τους, ο Μακαριώτατος εξήρε το έργο της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στην κατεύθυνση της καλλιέργειας στενότερων δεσμών με την Ομογένεια της Αμερικής, επαναλαμβάνοντας ότι η Αρχιεπισκοπή θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής. Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης πριν μερικούς μήνες είχε εγκάρδια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Σμίθταουν της κομητείας Σάφολκ του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις της Ομογένειας ο κ. Πατούλης, είχε συναντήσεις, επίσης, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις του Απόδημου Ελληνισμού, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη, αλλά και με το βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Δαβάκη.
Επαφές είχε, επίσης, με τους βουλευτές της Ομογένειας, εξέχοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, επαφές που θα αποτελέσουν το έναυσμα για την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης συνεργασίας με τους φορείς των Αποδήμων. Συνάντηση είχε και με στελέχη του ομογενειακού Τύπου, με τα οποία συζήτησε θέματα κοινών συνεργασιών και ανάληψης πρωτοβουλιών για δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου με την Ομογένεια της Αμερικής, με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων και της ιστορίας του Δήμου στους Έλληνες της Αμερικής.
«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς και προσωπικότητες της Ομογένειας που θα αναδείξουν την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα του Δήμου Αμαρουσίου. Στόχος μας είναι το Μαρούσι να πρωτοπορήσει και σε αυτό τον τομέα, να κάνουμε την πόλη μας γνωστή πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και να αναπτύξουμε στενότερους δεσμούς με την Ομογένεια, με αμοιβαία οφέλη για το Δήμο και τους Έλληνες της Διασποράς, να φέρουμε τον Ελληνισμό πιο κοντά» επεσήμανε ο κ. Πατούλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών του με τους Έλληνες της Αμερικής.
Ανάμεσα στους επισήμους ήταν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Υόρκης κ.κ. Ευάγγελος, ο υπουργός Υγείας Κύπρου, Δρ. Χρήστος Πατσαλίδης, οι πολιτειακοί βουλευτές Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά και Μιχάλης Γιάνναρης, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ Έλενα Παναρίτη, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ