Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πρώτη δημόσια ομιλία του Δημάρχου μετά τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ενωμένοι, συνεχίζουμε το

έργο και διεκδικούμε για το Μαρούσι»

Το μήνυμα της αισιοδοξίας, της συνέπειας στην υλοποίηση του έργου, της σταθερής και συνεχούς διεκδίκησης για το Μαρούσι, μετέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην πρώτη συγκέντρωση μετά το θριαμβευτικό εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Νοεμβρίου, μία λαϊκή ετυμηγορία πρωτοφανή για την ιστορία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσίασε το έργο που επιτελείται στο Δήμο -παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον- ήδη από την έναρξη της νέας θητείας αλλά και τις προτεραιότητες της Διοίκησης την επόμενη περίοδο, ενημέρωσε επί σημαντικών ζητημάτων του Δήμου και έδωσε ξεκάθαρες και ηχηρές απαντήσεις σε κατηγορίες, διαστρεβλώσεις, φημολογίες και εικασίες.
Καλωσορίζοντας το πολυπληθές ακροατήριο στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αφού έκανε μία σύντομη επισκόπηση από το 2006, οπότε ξεκίνησε το εγχείρημα για τη δημοτική αλλαγή στην πόλη, μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις κατακτήσεις της προηγούμενης τετραετίας με «σταθμούς» τη λύση στο εργασιακό ζήτημα μεγάλης μερίδας του προσωπικού του Δήμου, την αποτροπή της οικονομικής χρεοκοπίας του Δήμου αλλά και το έργο με κοινωνικό πρόσωπο, σε κάθε γειτονιά της πόλης και επικεντρώθηκε στο μήνυμα που μεταφέρει η συγκέντρωση αυτή.
«Σε μια εποχή μιζέριας και στείρας αντιπαράθεσης που πάει τον τόπο πίσω, εμείς αποδεικνύουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Αφουγκραζόμαστε τον πολίτη, έχουμε όραμα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με βάση τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών. Διεκδικούμε, δεν φοβόμαστε το διάλογο, επιδιώκουμε τη συναίνεση και τη συνεργασία, αλλά και δεν υποχωρούμε όταν διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν. Προχωρούμε μπροστά, μπροστά για το Μαρούσι. Ενωμένοι, με αρχές και αξίες, όραμα και αισιοδοξία, πάνω από κόμματα και χρώματα. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλουμε σήμερα από εδώ. Το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, της συνέχειας αλλά και της συνέπειας, το μήνυμα της ισχυρής διεκδίκησης» επεσήμανε ο Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμμετοχή και δραστηριοποίησή του σε διαδημοτικές συνεργασίες και θέσεις κύρους και ευθύνης, ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι στόχος της Διοίκησής του είναι «το Μαρούσι να έχει ακόμη δυνατότερη φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικό αλλά και διεθνές, γιατί αυτό ωφελεί την πόλη και τους πολίτες της, όλους ανεξαιρέτως, χωρίς κανενός είδους διαχωρισμούς».

Οι πρώτες παρεμβάσεις της νέας θητείας
Απαριθμώντας μερικά παραδείγματα του έργου της Διοίκησης του Δήμου ήδη από τους πρώτους μήνες της νέας της θητείας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε:
•στην τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στη συμβολή με την Αναβρύτων,
•στις εργασίες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο στο Ανατολικό Μαρούσι που συνεχίζονται εντός του προδιαγεγραμμένου χρονοδιαγράμματος,
•στην εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και θα βάλει τάξη στο εμπορικό κέντρο της πόλης,
•στο έργο σε εξέλιξη που αφορά στη δημιουργία πράσινων διαδρομών στο Ανατολικό Μαρούσι,
•στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση παρεμβάσεων όπως είναι η ανάπλαση της Κυπρίων Αγωνιστών, της Νερατζιωτίσσης, της Μεσογείων, κ.α.
•στην καθιέρωση εισιτηρίου στη δημοτική συγκοινωνία για τις μετακινήσεις των πολιτών που χρησιμοποιούν τα κόκκινα λεωφορεία και δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Αμαρουσίου,
•στις διεκδικήσεις της Διοίκησης προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Απασχόλησης για τους συμβασιούχους του Δήμου αλλά και τους ανέργους.
Στους στόχους για το επόμενο διάστημα συμπεριέλαβε την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του, ενώ με ορίζοντα τετραετίας, προτεραιότητα τόνισε ότι θα δοθεί στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν ευκολότερη και ασφαλέστερη την κίνηση των πεζών της πόλης μέσα από μια σειρά από παρεμβάσεις, αναπλάσεις, αλλά και ανακατασκευές πεζοδρομίων σε κάθε γειτονιά. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί, επίσης, στη στήριξη την κρίσιμη αυτή περίοδο όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μέσα από στοχευμένες πολιτικές κοινωνικού περιεχομένου.

“Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το Δήμο”
Ηχηρή ήταν η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στις διαδόσεις «από διάφορα παπαγαλάκια», όπως τα αποκάλεσε, «που έχουν ξαναβγεί στην πόλη και έχουν το θράσος να κατηγορούν τη Διοίκηση για τα συσσωρευμένα από το παρελθόν μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Δήμου. Φαντάζεστε να μην είχαμε ενημερώσει από το 2007 τί θα ισχυρίζονταν σήμερα αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε; Και έχουν σήμερα και το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι τάχα επί των ημερών μας εκδίδονται ακάλυπτες επιταγές» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, και προσέθεσε: «Αυτή η υποκρισία πρέπει επιτέλους να σταματήσει γιατί και η υποκρισία και το ψέμα έχουν και ένα όριο».
Σε όσους έχουν προεξοφλήσει την αποχώρησή του από το Δήμο και την ενασχόληση του με τα κοινά «από άλλο μετερίζι» ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα της Διοίκησής του έχει ορίζοντα και προοπτική οκταετίας, ήδη βρίσκεται στα μισά της διαδρομής και, συνεπώς, τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται.
Στην πρώτη ομιλία του Δημάρχου μετά την επανεκλογή του παραβρέθηκαν στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πλήθος κόσμου. Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ