Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Αδήριτη η ανάγκη δανείου”

Τη λήψη απόφασης για τη σύναψη δανείου, ύψους περίπου 4,8 εκ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών του Δήμου, παρελθόντων ετών, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην πρόσφατη συνεδρίαση του. 

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Χαράλαμπος Μπόβος, οι οφειλές του Δήμου, στις οποίες θα κατευθυνθεί το δάνειο είναι οι εξής:  1. ΓΙΑ ΕΡΓΑ, συνολικό οφειλόμενο ποσό σε 1.227.405,02 ευρώ. 2. ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, συνολικό οφειλόμενο ποσό σε 2.043.208,74 ευρώ. 3. ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, συνολικό οφειλόμενο ποσό σε 1.564.457,52 ευρώ. Μετά από την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν τη δανειοδότηση η Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η Παράταξη της μειοψηφίας “Λαϊκή Συσπείρωση” Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνας. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Χάρης Τομπούλογλου, καταψήφισε διότι όπως δήλωσε α) δεν του χορηγήθηκαν από το Δήμο τα οικονομικά στοιχεία που είχε ζητήσει β) είναι αντίθετος στην συνεχιζόμενη υπερχρέωση του Δήμου από τη λήψη δανείων και γ) θεωρεί ότι δεν φαίνεται από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2011 με ποιο τρόπο ο Δήμος θα αποκτήσει έσοδα. 

Ο κ. Βεργής Βαλασσάς, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν ενέκρινε το δάνειο δηλώνοντας αντίθετος στο δανεισμό, ενώ υποστήριξε ότι έτσι μπαίνει  “θηλιά” στους δημότες και στο Δήμο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει από την κεντρική Διοίκηση τους παρακρατηθέντες πόρους που του ανήκουν.

Να σημειώσουμε ότι από την συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κι επικεφαλής της Παράταξης “Όραμα Πόλης”, κ. Σταύρος Κόντος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ