Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεύτερη απόπειρα

απόδοσης τιμής

στο Βασίλη Στεριάδη

Το όνομα του ποιητή Βασίλη Στεριάδη έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας στην  μέχρι πρότινος ανώνυμη  πλατεία που βρίσκεται  στην  περιοχή  Περισσού  και  περικλείεται  από  τις  οδούς  Νίγδης,  Αιμ. Γρεβενών, Σινώπης και  Μπιζανομάχων (Ο.Τ. 368 – 363 – 359 ).

 

Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από το Ίδρυμα Νεοελληνικής Ποίησης “Βασίλης Στεριάδης” το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που έζησε ο ποιητής στην οδό Μπιζανομάχων (λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία) και πολίτες. Ο Βασίλης Στεριάδης (1947-2003) ήταν  ένας από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της Νέας Ιωνίας  ενώ άφησε  ένα  σημαντικό  στίγμα  στη  νεότερη  ελληνική  ποίηση.  Θεωρείται  από  τους  ιδρυτικούς  πυρήνες  μιας  σημαντικής  για  τη  λογοτεχνία  ποιητικής  γενιάς (στον  ίδιο  ανήκει  ο  όρος  “Γενιά  του  1970”).      

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι επί της προηγούμενης διοίκησης είχε γίνει προσπάθεια από το Δήμο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μετονομαστεί η οδός Μπιζανομάχων σε οδό Β. Στεριάδη, αλλά υπήρξε ισχυρή αντίδραση των κατοίκων που προσέφυγαν και στην Περιφέρεια με αποτέλεσμα να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάντως, τώρα οι κάτοικοι φέρεται να συμφωνούν με τη ονομασία της πλατείας σε “πλατεία Β. Στεριάδη”. Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η Πρόεδρος του Ιδρύματος “Βασίλης Στεριάδης”, κα Καλλιόπη Στεριάδου, που εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς το Σώμα για την τιμή που κάνει στον σπουδαίο Ιωνιώτη ποιητή. Η πρόταση εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Σώματος, ενώ μόνο οι Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” την καταψήφισαν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ