Πολιτική
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Συζήτηση για τη μεταφορά μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ
Την Πέμπτη 23 Ioυνίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΤ ενημερωτική σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης του νοσοκομείου με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του ΚΑΤ, της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κας Μ. Μαλλιώρη, των Δημάρχων Κηφισσιάς κ. Ν. Χιωτάκη, Αμαρουσίου κ .Γ. Πατούλη και Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Δ. Φωκιανού καθώς και μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΑΤ.
Έγινε εκτεταμένη ενημέρωση για τα θέματα του ΟΚΑΝΑ από την Πρόεδρο του Οργανισμού κα Μ. Μαλλιώρη που φώτισε πολλές πτυχές του προβλήματος.
Στο δελτίο τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης αναφέρονται τα εξής: “o Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Δ. Φωκιανός, μετέφερε στους παραβρισκόμενους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι αντίθετη στη δημιουργία ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ ως μοναδικού σημείου για την Βορειοανατολική Αττική. Ο λόγος της αντίθεσης εστιάζεται στον κίνδυνο δημιουργίας ενός σοβαρά παραβατικού περιβάλλοντος , λόγω του μεγάλου αριθμού των εξυπηρετούμενων (πλέον των 150 χρηστών).
Η θέση της Δημοτικής Αρχής έχει ως βασικούς άξονες τους εξής:
•Όχι στην προκατάληψη και τη δαιμονοποίηση του προβλήματος των ναρκωτικών. Μας αφορά όλους.
•Όχι στη δημιουργία ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ ως μοναδικού σημείου για όλη τη ΒΑ Αττική.
•Διασπορά των σταθερών ασθενών που βρίσκονται σε θεραπεία υποκατάστασης σε εκατοντάδες γιατρούς –θέσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
•Διασπορά των νέων και ασταθών ασθενών σε περισσότερα Νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας και Υγειονομικούς Σταθμούς σε όλη την Αττική.
•Η εν γένει διασπορά των χρηστών θα αποτρέψει τη δημιουργία παραβατικού συνοδευτικού περιβάλλοντας και της γενικότερης υποβάθμισης των περιοχών υψηλής συγκέντρωσης χρηστών.
Οι θέσεις αυτές φάνηκε να αποτελούν ήδη και σκέψεις του ΟΚΑΝΑ και είναι βέβαιο ότι στο μέλλον σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024