Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Πρόεδροι έχουν… έξοδα παράστασης

Στον καθορισμό των αποζημιώσεων (εξόδων παράστασης όπως λέγονται επισήμως) των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Νέας Ιωνίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση της διοίκησης.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποζημιώσεις προβλέπονται για τους Προέδρους και Αντιπροέδρους Νομικών Προσώπων, ύστερα από απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο απολογισμός των Νομικών Προσώπων για το προηγούμενο έτος υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται ανάλογα και με το ύψος του απολογισμού του Νομικού Προσώπου κλιμακωτά. Για τα νεοσύστατα Νομικά Πρόσωπα, όπου δεν υπάρχουν απολογισμοί, ο νόμος ορίζει κατ’ εξαίρεση να υπολογίζονται  τα έξοδα παράστασης βάσει των εσόδων που απεικονίζονται στον πρώτο εγκεκριμένο προϋπολογισμό τους.  

Στην περίπτωση του Δήμου Νέας Ιωνίας αποζημιώσεις έχουν δικαίωμα να πάρουν οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του Κέντρου Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΒΡΕΦΟ) και του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ). Το ΚΕΒΡΕΦΟ είχε έσοδα το 2010 2.985.684,98 ευρώ, ενώ ο νεοσυσταθείς ΟΠΑΝ προβλέπεται να έχει έσοδα το 2011, βάσει του Προϋπολογισμού του 1.285.957,47 ευρώ. Και στα δύο Νομικά Πρόσωπα το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούσε να καθορίσει το ποσό της αποζημίωσης μεταξύ των 800 και 1200 ευρώ (μεικτά) για τη θέση του Προέδρου με τους Αντιπροέδρους να λαμβάνουν μέχρι 40% της αποζημίωσης του Προέδρου.

Η πρόταση της διοίκησης ήταν να οριστεί το ανώτατο όριο των 1200 ευρώ για τα έξοδα παράστασης των Προέδρων και οι Αντιπρόεδροι να παίρνουν το 40% αυτού του ποσού (480 μεικτά). Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα με τον Σύμβουλο της μείζονος, κ. Νίκο Μπράτιμο να παρατηρεί πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έδινε το ανώτατο όριο στα έξοδα παράστασης των Προέδρων. Η μόνη παράταξη που καταψήφισε ήταν η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ