Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Περιορισμός με διαφωνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστολή οικοδομικών αδειών στο ΚΑΤ από το Δήμο Κηφισιάς,

για να μην μεταστεγαστεί ο ΟΚΑΝΑ, αλλά με αντιρρήσεις

Τον περιορισμό των όρων δόμησης καθώς και την αναστολή της οποιοσδήποτε οικοδομικής εργασίας εντός του ΚΑΤ επέβαλε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, στην προσπάθειά του, το τελευταίο διάστημα, να μπλοκάρει την μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στο εν λόγω νοσοκομείο.

 

Το επιχείρημα που ο Δήμος εξ αρχής θεμελίωσε περί πολεοδομικής ανεπάρκειας του νοσοκομείου, που δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε επέκταση για την φιλοξενία επιπλέον λειτουργιών, μετατράπηκε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι όμως χωρίς αντίθεση, κυρίως των παρατάξεων της μειοψηφίας. Εκφραστής αυτής της αντίθετης άποψης η επικεφαλής της ελάσσονος, κα Αγγελική Συνοδινού, η οποία όχι μόνο κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην μπλοκάρει την πολεοδομική επέκταση του ΚΑΤ, αλλά δεν θα έλεγε όχι και στην μεταφορά υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, με ορισμένες προϋποθέσεις.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο άνοιξε με την εισήγηση του Δημάρχου, που ζητούσε την  τροποποίηση της πολεοδομικής ενότητας του Ο.Τ. 96, όπου στεγάζεται το ΚΑΤ, με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5 και παράλληλη απόφαση για την αναστολή οικοδομικών αδειών, προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή της επιπλέον πτέρυγας που θα φιλοξενήσει την λειτουργία του ΟΚΑΝΑ. Όπως είπε ο κ. Χιωτάκης, “το θέμα έρχεται ως υλοποίηση της δέσμευσης που έχουμε δώσει ενώπιον κατοίκων, ότι θα προσπαθήσουμε και μέσω της Πολεοδομίας να εμποδίσουμε τη μεταφορά και εγκατάστασης μονάδας ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο”.

Κάθετα αντίθετη με την πρόταση του δημάρχου δήλωσε η κα Συνοδινού, η οποία σχολίασε ότι είναι αδόκιμο να επιβάλλεται οποιοσδήποτε περιορισμός δόμησης σε νοσοκομειακή μονάδα: “Το νοσοκομείο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να επεκταθεί”, επεσήμανε η κ. Συνοδινού. Γραμμή της παράταξης της ελάσσονος, όπως την μετέφερε και η σύμβουλός της κα Κατερίνα Μουστάκη, είναι όχι μόνο η μη δέσμευση της οικοδομικής άδειας του ΚΑΤ, αλλά και η υπό όρους αποδοχή της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο. Όπως είπε η κ. Μουστάκη το μέτρο θα μπορούσε να αποδώσει, με την προϋπόθεση να μην χτιστεί ολόκληρη πτέρυγα αλλά ειδικός χώρος στο προαύλιο του νοσοκομείου. Όπως και να έχει, η παράταξη της κας Συνοδινού, ζήτησε να περάσει το θέμα στην κρίση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, προκειμένου άμεσα οι κοινωνικοί φορείς να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Αμετακίνητος ο κ. Χιωτάκης, υπογράμμισε ότι στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί από την πολεοδομία αυστηρή καταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων του ΚΑΤ, ώστε να διαπιστωθεί πόσα έχουν άδεια.

Σημαντική και η μαρτυρία του Συμβούλου της μείζονος, ο οποίος εργάζεται και εντός του ΚΑΤ, κ. Μανώλη Κουρμαδιά ο οποίος τόνισε ότι “από το 1959 μέχρι σήμερα επικρατεί η κακή αντίληψη, ότι πρέπει να υπάρχει συντελεστής στο ΚΑΤ, μήπως τον χρειαστούμε. Όμως, τα γεγονότα δείχνουν, ότι από τα 60.000 τ.μ., μόνο τα 30.000 είναι λειτουργικά”. Η πρόταση του δημάρχου για περιορισμό του συντελεστή δόμησης στο ΚΑΤ καθώς και η αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο νοσοκομείο πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, αποτελώντας ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα του Δήμου Κηφισιάς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ