Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πυρά για την… πυροπροστασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης

για την αντιπυρική προετοιμασία του Δήμου

Είναι τελικά έτοιμος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να αντιμετωπίσει φέτος την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση του;  Το παραπάνω ερώτημα αποτέλεσε ακόμα ένα πεδίο τριβής ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και μειοψηφία σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί για ολιγωρία και έλλειψη οργάνωσης τη διοίκηση, η οποία απαντά ότι είναι έτοιμη, μολονότι διαθέτει περιορισμένο δυναμικό, κοιτάζοντας μάλιστα σε βαθύτερο σχεδιασμό τριετίας. Το ποιος έχει δίκιο, η αυτοψία θα το δείξει.

• Αργήσατε…
Αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι, αποτέλεσε η ενημέρωση που έκανε στο σώμα ο Αντιδήμαρχος πρασίνου και περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Λαζάνης, ότι στα μέσα Ιουλίου ο Δήμος ολοκλήρωσε τους καθαρισμούς οικοπέδων της πόλης.  Από την ημερομηνία πιάστηκε ο Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Παναγιώτης Μπόλλας, ο οποίος σχολίασε το “αν η διοίκηση θεωρεί επίτευγμα, το γεγονός ότι τέλειωσε τον καθαρισμό στις 12 Ιουλίου, όταν εμείς στη θητεία μας τον είχαμε τελειώσει μέχρι τις 10 Ιουνίου”. Ο κ. Μπόλλας επέκτεινε την κριτική του, τονίζοντας ότι αδυνατεί να διακρίνει αν κάπου στα δάση υπάρχουν κρούνοι με μάνικες, ενώ κατήγγειλε ότι δεν κυκλοφορεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου. “Είναι κρίμα να χάνονται κατακτήσεις που είχε αποκτήσει με κόπο ο πρώην Δήμος Πεύκης”, κατέληξε ο σύμβουλος της μείζονος. Σε πιο έντονο ύφος, ο επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Παναγιώτης Ασβεστάς ζήτησε από τη δημοτική αρχή να οργανωθεί άμεσα και σωστά. 

• Σχεδιασμός και ελλείψεις
Απαντώντας ο κ. Λαζάνης, σχολίασε ότι ο Δήμο, όχι μόνο είναι έτοιμος, αλλά σχεδιάζει μάλιστα και ένα εκτενές πλάνο πυρασφάλειας, αλλά με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων. Το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το προσωπικό τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Φωκιανός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι φέτος εγκρίθηκαν μονάχα τρεις θέσεις εποχικών προσωπικού πυρασφάλειας. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει υπερωρίες και ως εκ τούτου προσπαθεί να οργανωθεί με το υπάρχον προσωπικό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ