Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τι δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για το έργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Προωθείται “ενδιάμεση λύση” στην οδό Κλεισθένους

Το έργο στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Κλεισθένους απασχόλησε, εκτός ημερησίας διάταξης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ οι κάτοικοι του δρόμου αντιδρούν για την παρέμβαση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ακίνητο (σ.σ. που κάποτε φιλοξένησε τον καταυλισμό σεισμοπαθών της πόλης) στο πλαίσιο του “Έργου Πράσινη Ζωή στην Πόλη”.

Βάσει της μελέτης που έχει γίνει στο χώρο πρόκειται να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 αλλά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η γειτονιά τους, που σημειωτέον γειτνιάζει με την Αττική Οδό, από το θόρυβο που θα προκαλείται από τη χρήση του γηπέδου.   Η πρόταση τους είναι να γίνει στο οικόπεδο ένα πάρκο υψηλού πρασίνου που θα λειτουργήσει και ως μέσο ανάσχεσης του θορύβου από την Αττική Οδό.

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει και υπόμνημα στο Δήμο στο οποίο έκανε αναφορά ο Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκος Κουτρούλης που ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα. 

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, εξέφρασε για μια ακόμα φορά δημοσίως τις ανησυχίες του για την πρόοδο του έργου συνολικά σημειώνοντας πως δεν εξελίσσεται καλά ενώ και η χρηματοδότηση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Σχετικά με το ζήτημα της οδού Κλεισθένους ο κ. Βλαντής τόνισε πως έχουν γίνει συναντήσεις με τους κατοίκους και υποστήριξε πως είναι πιθανό τελικά να μην εκτελεστεί το έργο σε αυτό το σημείο. Πάντως, υποστήριξε πως πέρα από τη θέση των κατοίκων της οδού Κλεισθένους, υπάρχει και άλλη άποψη προς την αντίθετη κατεύθυνση (σ.σ. να γίνει κανονικά το έργο) αν και δεν διευκρίνισε από ποιον/ους εκφράζεται.  “Έχουμε εξασφαλίσει μια ενδιάμεση λύση…θα το φέρουμε στο Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση” τόνισε ο κ. Βλαντής κλείνοντας την ενημέρωση επί του θέματος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ