Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Φθηνότερες θα είναι φέτος οι “Ιωνικές Μέρες” στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ψαλίδι” στο κονδύλι και αλλαγή φιλοσοφίας

Διαφορετικό θα είναι φέτος το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νέας Ιωνίας με την επωνυμία “Ιωνικές Μέρες”.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος διοργάνωνε μια σειρα εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τα περίπτερα που έστηναν σύλλογοι και φορείς της πόλης στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ωστόσο, η οικονομική κρίση οδήγησε τη Δημοτική Αρχή στην αναθεώρηση του χαρακτήρα και του περιεχομένου του θεσμού.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου και θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά με στόχο, όπως αναφέρει και ο  Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης στο μήνυμά του προς τους φορείς της Νέας Ιωνίας, εκτός από την διασκέδαση των “μικρών κατοίκων” της πόλης, τη γνωριμία και την επαφή τους με τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που ο Δήμος παρέχει για τα παιδιά όπως θέατρο, μουσική, χορό και ζωγραφική. Ενημερώνοντας για τις “Ιωνικές Μέρες” το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ήρθε θέμα έγκρισης της διοργάνωσης και της σχετικής δαπάνης, ο κ. Γκότσης είπε πως φέτος η Δημοτική Αρχή ήθελε πρώτα να έχει μια καλή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και για αυτό το λόγο υπήρξε μια καθυστέρηση στη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ο προϋπολογισμός των φετινών εκδηλώσεων είναι σαφώς μειωμένος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια και ανέρχεται στα 25.000 ευρώ με το Δήμαρχο να τονίζει πως ο Δήμος θα βασιστεί στις δικές του δυνάμεις (ΟΠΑΝ, Σύλλογοι Γονέων) για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής, κ. Παναγιώτης Μανούρης, τόνισε πως οι “Ιωνικές Μέρες” είναι ένας σημαντικότατος θεσμός που είχε σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνεχίζεται όταν  τίθεται το δίλημμα στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης αν θα πρέπει να κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σύμφωνος με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αλλά και με το ψαλίδι στη δαπάνη παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της “Ιωνία 21ος Αιώνας”, κ. Νίκος Κουκουλάρης που είπε και αυτός πως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να συνεχίζονται ανεξαρτήτως της κρίσης . Ο Σύμβουλος της ίδιας παράταξης, κ. Δημήτρης Κουκουλάρης πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα να διοργανωθεί κάτι το διαφορετικό έξω από το πλαίσιο των “Ιωνικών Ημερών”.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΚ, κ. Άρης Χατζησαββίδης, εξαπέλυσε επίθεση στη Δημοτική Αρχή την οποία κατηγόρησε ότι ήταν υπό καθεστώς σύγχυσης όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και πρόσθεσε πως φέρνει πρόχειρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αρχηγός της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, θύμισε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή αντιμετώπιζε ως αντιπολίτευση με επιφύλαξη τις “Ιωνικές Μέρες”. Ο κ. Τσουκαλάς δεν έθεσε ζήτημα κόστους, αλλά τόνισε πως είναι σημαντικό για την παράταξη να μην αποσπάται μέσω εκδηλώσεων η προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα. Και εδώ κατηγόρησε τη διοίκηση πως δεν δίνει αυτή τη διάσταση μέσα από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει.  Το Σώμα έδωσε με συντριπτική πλειοψηφία την έγκρισή του στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και τη διάθεση πίστωσης 25.000 ευρώ από τη δημοτικό προϋπολογισμό. Καταψήφισαν οι Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ παρών δήλωσε ο κ. Χατζησαββίδης.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ