Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αντίσταση στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση κατά των νέων

χαρατσιών στη Νέα Ιωνία την Τρίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια της κυβένρησης και της τρόϊκας διοργανώνουν το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών και η Παράταξη Γονέων Νέας Ιωνίας την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα προς τον κόσμο που εξέδωσαν οι διοργανωτές αναφέρονται τα εξής:  

“Εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι αντισταθείτε στην νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει η πλουτοκρατία με τα κόμματά της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και τους συνοδοιπόρους τους.
Μετά τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, μετά τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, μετά την μείωση του αφορολόγητου και ενώ καθημερινά αυξάνεται η ανεργία έρχονται σήμερα να επιβάλλουν και νέους φόρους για να πληρώσει ο λαός τα χρέη τους.
Ζητούν από τον εργάτη και τον αυτοαπασχολούμενο που με κόπο μιας
ολόκληρης ζωής κατάφερε να έχει ένα σπίτι, το οποίο ακόμα μπορεί να το χρωστάει, να το ξαναπληρώσει με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και είναι τόσο αδίστακτοι που δεν εξαιρούν από αυτό το χαράτσι ούτε τους ανέργους και τους φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές.
Δεν σταματούν όμως εκεί απαιτούν και νέες περικοπές συντάξεων και
μισθών, απειλούν με χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, προωθούν και νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για τους εργαζόμενους.
Εκβιάζουν τον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι αν δε συμμορφωθεί και δεν πληρώσει ότι δεν θα δώσουν μισθούς και συντάξεις. Τον καλούν να σκύψει το κεφάλι και να πληρώσει ο ίδιος την κρίση τους. Και ενώ φορολογούν την φτώχεια και την απόγνωσή μας, την ίδια ώρα συνεχίζουν να δίνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Μαζί με όλα τα παραπάνω ξεκίνησε και η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία στα παιδιά. Το σύνθημα της κυβέρνησης “ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ” σημαίνει:
2.000 σχολεία λιγότερα – 30άρια τμήματα – 20.000 εκπαιδευτικά κενά- σχολεία χωρίς καθαρίστριες και με χρέη απέναντί τους – σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα – ενοικιαζόμενοι εκπαιδευτικοί –
διαφοροποιημένα προγράμματα στη ευθύνη των δήμων ανάλογα με τις
ανάγκες της τοπικής αγοράς – σχολείο με υποχρηματοδότηση, “αυτόνομο”, “ανοιχτό” στις επιχειρήσεις, στους χορηγούς, στις ΜΚΟ
Σχολείο Φτηνό για την κυβέρνηση, ακριβό για το λαό και κερδοφόρο για τη πλουτοκρατία.
Οργανωμένα με τα συνδικάτα, συλλογικά να αρνηθούμε να πληρώσουμε το νέο χαράτσι που θα έρθει με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν έχουμε – δεν θέλουμε – αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
Απαιτούμε Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων για τη λειτουργία του σχολείου”.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ