Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Περιμένοντας τον ΟΕΚ…

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξάνει τις πιέσεις ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου

να παραχωρηθεί από τον Οργανισμό χώρος

για να μεταστεγαστεί το δημοτικό πολυιατρείο

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η περιπέτεια που ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες για το Δήμο της Κηφισιάς με την έξωση του δημοτικού πολυιατρείου από τον χώρο, στον οποίο παραδοσιακά λειτουργούσε, και την αναζήτηση ενός νέου κτιρίου που θα φιλοξενήσει τις εν λόγω υπηρεσίες.

Ο Δήμος περιμένει ακόμα την απάντηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όπου έχει απευθύνει αίτημα για να παραχωρηθεί χώρος για την λειτουργία του Πολυιατρείου, στο μεταξύ δε οι εκατοντάδες των πολιτών που εξυπηρετούνταν μηνιαίως μένουν μετέωροι. Και επειδή η υπόθεση πάει να βαλτώσει, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Χιωτάκης, σκοπεύει να ασκήσει επιπλέον πίεση στον ΟΕΚ προκειμένου να έχει μια απάντηση σύντομα και ο Δήμος να μπορέσει να προγραμματίσει τις επόμενες ενέργειές του. 

• Αναζητείται χώρος
Πάνε πέντε σχεδόν μήνες που το Δημοτικό Πολυιατρείο αναγκάστηκε να διακόψει τις υπηρεσίες του μετά και την αναγκαστική έξωση από το κτίριο που χρόνια λειτουργούσε, στην οδό Τατοΐου 11. Από το καλοκαίρι κιόλας ο Δήμος ψάχνει νέο χώρο για να εγκαταστήσει το Πολυιατρείο, με το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει προκρίνει σαν λύση τη μίσθωση εγκαταστάσεων εντός του συγκροτήματος των εργατικών πολυκατοικιών της Κηφισιάς. Και ενώ, από τότε, ο Δήμος Κηφισιάς έχει απευθύνει αίτημα στον ΟΕΚ προκειμένου να νοικιάσει ο Οργανισμός στο Δήμο τους εν λόγω χώρους, ο Οργανισμός ακόμα να απαντήσει, παίζοντας με τα νεύρα Δήμου και πολιτών. Το πλέον εκνευριστικό είναι ότι οι χώροι που θέλει να νοικιάσει ο Δήμος στις εργατικές πολυκατοικίες είναι κάποια άδεια κτίσματα που προορίζονταν για καταστήματα, που τόσο καιρό αδιάθετα έχουν ρημάξει, μετατρεπόμενα σε μικρές…  χωματερές.  Συνεπώς, σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής, είναι αδιανόητη η καθυστέρηση του ΟΕΚ, όταν θα μπορούσε ο Οργανισμός να έχει διαθέσει άμεσα τους χώρους στον Δήμο, και εκείνος να αποκομίσει το όφελος του ενοικίου και οι χώροι να καθαριστούν, αλλά προπάντων το πολυιατρείο να λειτουργήσει ξανά. 

• Νίκος Χιωτάκης: “Αυξάνουμε την πίεση” 
Η τελευταία ενημέρωση που είχαν από πλευράς ΟΕΚ οι ιθύνοντες του Δήμου Κηφισιάς ήταν ότι εντός Οκτωβρίου θα δινόταν η απάντηση στο αίτημα για την ενοικίαση των χώρων στις εργατικές πολυκατοικίες. Ο μήνας όμως φεύγει και η απάντηση (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει έρθει ακόμα, με τον Δήμο πλέον να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του. Ο κ. Χιωτάκης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, διεμήνυσε ότι θα αυξήσει την πίεση στον ΟΕΚ για μια άμεση απάντηση, καθώς ο Οργανισμός δεν μπορεί να κρατάει όμηρο μια ολόκληρη πόλη.  Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε πάντως, ότι όπως και να έχει ο Δήμος θα αναζητήσει άμεση λύση προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το Πολυιατρείο, κάτι το αναγκαίο, όπως είπε, όσο ποτέ σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ