Connect with us

Πολιτική

Συνελεύσεις κατοίκων στο Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου και την Καλογρέζα

Published

on

Οι πολίτες συντονίζονται στη μάχη κατά του χαρατσιού

Συγκεντρώσεις κατοίκων σε διάφορα σημεία της περιοχής μας έχουμε αυτό το διάστημα με κεντρικό θέμα το χαράτσι των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μια από αυτές τις περιοχές είναι το Κάτω Ψαλίδι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής όπου κάτοικοι έχουν συγκροτήσει μια λαϊκή συνέλευση η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις τις προηγούμενες ημέρες  Η τοπική συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε ομόφωνα να πει όχι στο χαράτσι, ενώ έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός με ανάλογες κινήσεις πολιτών στο δήμο. Οι κάτοικοι στις τοποθετήσεις τους  επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση και το κράτος καταπατούν σύνταγμα και νόμους και παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη  ενώ η αντίσταση των πολιτών θεωρείται παράνομη. Υπογράμμισαν την ανάγκη να ενταχθούν στους στόχους τους η αντιμετώπιση όλων των αντιλαϊκών και άδικων οικονομικών μέτρων, να αναζητηθούν τρόποι  αλληλεγγύης ανάμεσα στους πληττόμενους γείτονες (λόγω ανεργίας, περικοπών κλπ).  Τέλος επισημάνθηκε ως αντίφαση στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μιά το “τέλος ακίνητης περιουσίας” χαρακτηρίζεται χαράτσι, αλλά από την άλλη πλευρά να φτάνει ο Δήμος μέχρι του σημείου της νομικής υποστήριξης και να μην καταλήγει στη μέχρι τέλους υποστήριξη των δημοτών αν κοπεί το ρεύμα, δηλαδή στην επανασύνδεσή του.  

• Επιτροπή στην Καλογρέζα 
Επιτροπή Πολιτών ενάντια στα χαράτσια συγκροτείται στην Καλογρέζα με στόχο την οργάνωση ενός δικτύου αντίστασης και αλληλεγγύης στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας  έτσι ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Πρόκειται για την πρωτοβουλία μιας ομάδας κατοίκων που αγκαλιάστηκε από αρκετούς συμπολίτες τους όπως φάνηκε στην πρώτη συνάντηση που διοργάνωσαν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Πέτρινο Σχολείο (9ο Δημοτικό της Καλογρέζας. Μάλιστα μέχρι οριστεί νέα συνάντηση στον ίδιο χώρο και αυτό το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. στην οποία έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι σωματείων και επιτροπών της περιοχής ώστε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ