Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Έγκριση για το σχηματισμό

Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή  την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, της οποίας προεδρεύει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, για τον σχηματισμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Στα πλαίσια που θέτει και στις προδιαγραφές που ορίζει το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου και ρόλος της είναι να διασφαλίζει την  εναρμόνιση των πολιτικών του Δήμου με τις υπάρχουσες και αναδυόμενες ανάγκες των πολιτών μέσω των παρακάτω αρμοδιοτήτων της :
α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων.
Συνεδριάζει δημόσια, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρείς μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής  αποτελείται από 48 μέλη. Εξ αυτών, τα τρία τέταρτα (3/4) είναι εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας και το ένα τέταρτο (1/4) δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Η διάρκεια της θητείας της , σύμφωνα με το άρθρο 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), καθώς είναι η πρώτη επιτροπή διαβούλευσης που συστήνεται στο Δήμο, δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη. Στη συνέχεια, η διάρκεια θητείας της δεν θα υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.
Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η Δημοτική  Επιτροπή Διαβούλευσης να παίξει έναν καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο και να μην αποτελέσει μια επιτροπή «κενή περιεχομένου».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ