Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Επαφές των δημάρχων με το Υπουργείο Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στόχος να διασφαλιστεί η

απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Σε βελτιωτικές κινήσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις των μεταφορέων και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες των δήμων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών τη νέα χρονιά.

Αυτό προέκυψε από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα με το προεδρείο της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους Προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος να μπλοκάρει η μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι πολλοί από τους μέχρι τώρα διαγωνισμούς έχουν κηρυχθεί άγονοι.
Ο κ. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε πρώτον, ότι το αργότερο εντός του επόμενου διμήνου θα καταβληθεί στους μεταφορείς το σύνολο των οφειλών για το 2011 από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών καθώς επίσης και των οφειλών του κράτους για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Δεύτερον ότι, για τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν, θα εξεταστούν και θα κατατεθούν βελτιωτικές προτάσεις προς τους μεταφορείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών καθώς και η ομαλή και διαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ