Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μανιάτη με Δημάρχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητούμενο ο εντοπισμός ώριμων έργων για το ΕΣΠΑ 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κώστα Μανιάτη, παρουσία του Aντιπεριφερειάρχη  ΕΣΠΑ και Καινοτομίας κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη και με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών   με αντικείμενο την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση των ώριμων μελετών στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ και την ένταξη τους στα επιλέξιμα έργα του 2012.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μην υπάρξει η απώλεια ούτε ενός ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επί μέρους συναντήσεις στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας αλλά και σε κάθε Δήμο της περιφερειακής ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, τον Διευθυντή των  Τεχνικών Έργων του Βόρειου Τομέα Αθηνών και τους Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν να εντοπιστούν ώριμα έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ή στα Περιφερειακά ή στα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις προς τους Δήμους για τη γρήγορη ωρίμανση αυτών των έργων.
Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε τη βούληση για διαρκή και συστηματική παροχή εξειδικευμένης αρωγής και τεχνικής υποστήριξης στις Τεχνικές Υπηρεσίες όλων των Δήμων, ώστε οι μελέτες τους να εξελιχθούν σε προτάσεις ώριμων έργων, ικανών να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια Αττικής από την 1η Ιουλίου που ανέλαβε την αρμοδιότητα διαχείρισης του ΕΣΠΑ έχει προχωρήσει στην ένταξη 19 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 51,7 εκ. ευρώ. ( Το πρώτο εξάμηνο του 2011, η αιρετή Περιφέρεια Αττικής προέβη σε πληρωμές ύψους 51 εκ. ευρώ, ενώ το δεύτερο εξάμηνο προχώρησε σε πληρωμές ύψους 67 εκ. ευρώ, αύξηση δηλαδή 31%).
Τα έργα αφορούν σε έργα υποδομής, ανάπλασης, έργα σχολικής στέγης και αντιπλημμυρικής προστασίας των Δήμων, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Ποιοι έδωσαν το παρών
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλειος Ζορμπάς, Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, Ηρακλείου, κ. Παντελής Βλασσόπουλος,  Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, Πεντέλης, κ. Δημήτρης Στεργίου,  Φιλοθέης –Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης, Χαλανδρίου, κ. Γεώργιος Κουράσης και οι Αντιδήμαρχοι Κηφισιάς, κ. Μάνος Μαρκεσίνης, Χολαργού, κ. Χρήστος Δασκαλόπουλος και προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ