Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις αθλητικές υποδομές”

Παρών στην πρόσφατη τελετή εγκαινίων του νέου σχολικού κλειστού γυμναστηρίου στο Μαρούσι ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθήνας και πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Κώστας Μανιάτης, ο οποίος στην ομιλία του είπε τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί εκπρόσωποι φορέων, κυρίες και κύριοι,    
Είμαστε εδώ σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2012, για να εγκαινιάσουμε το κλειστό Γυμναστήριο Αμαρουσίου, που βρίσκεται στο χώρο του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Αμαρουσίου. Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 26.08.2011 και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του ΕΣΠΑ με το ποσό 2.976.000 ευρώ.
Στο νέο κτίριο θα στεγαστεί η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και το Κλειστό Γυμναστήριο. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 1.364,75 τμ εντός οικοπέδου, επιφάνειας 7.608,25 τμ. Περιλαμβάνει  μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Κλειστό Γυμναστήριο, Αποδυτήρια, Χώρους Υγιεινής, Κυλικείο. Η κατασκευή ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του ΟΣΚ και είναι σύμφωνη με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
Σήμερα, σε δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, το να παραδίδουμε σε χρήση, έναν αθλητικό χώρο όπου μπορεί η νεολαία να γυμνάζεται και οι τοπικοί σύλλογοι να χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές τους , αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς.
Ο Περιφερειάρχης κ. Ιωάννης Σγουρός, που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό, ως πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και εγώ προσωπικά, ως πρώην Πρόεδρος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, στη αναγκαιότητα κατασκευής αθλητικών υποδομών.
Στο Μαρούσι όμως δεν είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται. Πιστοί σε προηγούμενες δεσμεύσεις μας και παρά τις αμφισβητήσεις ορισμένων, σας ανακοινώνω σήμερα ότι δημοπρατούμε το έργο της ανάπλασης του ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου, στις 24 Απριλίου 2012, με προϋπολογισμό 7,2 εκ. ευρώ περίπου. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Δήμο Αμαρουσίου, ένα έργο που το επιθυμούσατε διακαώς και για το οποίο η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί.
Το βιοκλιματικό αυτό έργο, θα βελτιώσει το μικροκλίμα της περιοχής κατά 2-3C, θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο και ελπίζουμε ότι θα αυξήσει την εμπορική δραστηριότητα, προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων, όσο και του Δήμου και των κατοίκων.
Εκτός των δύο αυτών έργων , πιστώσεις έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και για τα παρακάτω έργα στο Μαρούσι:
α) ανάπλαση περιοχών του Αμαρουσίου, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, για το οποίο έχει βγει απόφαση ένταξης εδώ και 1,5 χρόνο & αναμένεται η υπογραφή εργολαβικής σύμβασης.            
β) κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ  285, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ (συνολικά και τα δύο έργα, έχουν προϋπολογισμό 3,8 εκ ευρώ).
Σήμερα σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης, η μέγιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ , αποτελεί το καλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Πιστοί λοιπόν στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ότι με έργο πάμε μπροστά, ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων σας, να επιτύχουμε την ανάπτυξη στην Αττική”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ