Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Προβληματικό υπέδαφος λόγω παλιάς χωματερής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

μεταφέρθηκε η κόντρα για το έργο στο στάδιο

Άλλη μια αντιπαράθεση είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας μεταξύ του επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ), κ. Άρη Χατζησαββίδη, και της Δημοτικής Αρχής. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε το έργο ανάπλασης-ανακατασκευής στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου της πόλης, όπου έχουν παρατηρηθεί καθιζήσεις στο έδαφος.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη για την εκτέλεση έργου στο στάδιο όπως και σε δύο γήπεδα 5Χ5 του Δήμου με προϋπολογισμό ύψους 550.000 ευρώ. 
Είχαμε αναφέρει ακόμα τις επικρίσεις του κ. Χατζησαββίδη προς την Τεχνική Υπηρεσία καθώς ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο Δήμος να κάνει ένα έργο επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες-μελέτες στο αρχικό έργο κατασκευής του γηπέδου το 2004.  Αυτήν την επισήμανση έκανε ο κ. Χατζησαββίδης και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου σχολίασε και την απάντηση που του έδωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Τάκης Κωστάκης μέσα από τον Χ-τύπο και στην οποία σημείωνε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Χατζησαββίδης ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοτικό Στάδιο και στη συνέχεια του Αθλητικού Οργανισμού εκείνη την περίοδο (2004-2006) όφειλε να γνωρίζει τι έγινε με το αρχικό έργο. “Αυτά τα κάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες.,. δεν εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα” ήταν η απάντηση του κ. Χατζησαββίδη που εξέφρασε τη λύπη του για το ύφος του κ. Κωστάκη. 
Ο κ. Κωστάκης παίρνοντας το λόγο είπε πως οι καθιζήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο γήπεδο οφείλονται στο γεγονός πως κάποτε το γήπεδο ήταν ο σκουπιδότοπος της Νέας Ιωνίας και το υπέδαφος είναι μπαζωμένο. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως είναι απαραίτητο πριν γίνει η όποια παρέμβαση να διενεργηθεί μια εδαφοτεχνική μελέτη για να ληφθούν και τα ανάλογα μέτρα. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Χατζησαββίδη πως στο έργο συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις και σε άλλα δύο γήπεδα 5Χ5 και ότι ο προϋπολογισμός έχει βγει βάσει των τιμών των υλικών όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το κράτος.

•  Καταγγελία Χατζησαββίδη για συγκάλυψη
Ο κ. Χατζησαββίδης φάνηκε πως δεν καλύφθηκε από τις εξηγήσεις του Αντιδημάρχου και ξαναπαίρνοντας το λόγο σημείωσε πως μια νέα δημοτική αρχή πρέπει να ψάχνει τις αιτίες που πληρώνει ο Δήμος τόσα χρήματα. “Πρέπει να υπάρχει έλεγχος αλλά στα πλαίσια της συγκάλυψης δεν κάνετε τίποτα”  κατηγόρησε τη διοίκηση. Η απάντηση δόθηκε από τον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση ο οποίος κάλεσε τον κ. Χατζησαββίδη αν έχει απορίες για κάποιο έργο να ρωτάει ο ίδιος τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Δήμαρχος πληροφόρησε το Σώμα πως στο αρχικό έργο κατασκευής του γηπέδου ο Δήμος εφάρμοσε τότε τη μελέτη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρχουν καθιζήσεις από τη στιγμή που εκείνος ο χώρος ήταν κάποτε χωματερή και το υπέδαφος είναι  προβληματικό.  Πρόσθεσε δε ακόμα πως ο χλοοτάπητας του γηπέδου πρέπει να αλλάξει ούτως ή άλλως, λόγω της φθοράς που έχει υποστεί από την καθημερινή χρήση του. “Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε παρέμβαση για να μην ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα. Ελπίζουμε πως θα κάνουμε καλύτερη δουλειά απ’ αυτή που έκαναν οι εργολάβοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού” κατέληξε ο Δήμαρχος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ