Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέρεται στο πρόβλημα προσωπικού της υπηρεσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα υπολειτουργήσει η Πολεοδομία

τη θερινή περίοδο

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους πολίτες για το γεγονός πως τμήματα της Πολεοδομίας Βορείου Τομέα θα υπολειτουργήσουν τη θερινή περίοδο λόγω της έλλειψης προσωπικού και των αδειών που πρέπει να δοθούν. Η Πολεοδομία εξυπηρετεί τους παρακάτω Δήμους: Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Νέου, Παλαιού Ψυχικού-Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Νέας, Παλαιάς Πεντέλης-Μελισσίων.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής για το θέμα: “Οι αρμοδιότητες της Πολεοδομίας περιήλθαν στο Δήμο, βάσει «Καλλικράτη», στις αρχές του 2011. Πριν υπαχθεί στο Δήμο Αγίας Παρασκευής υπαγόταν στη Νομαρχία Αθηνών (τώρα Περιφέρεια Αττικής) και απασχολούσε 48 υπαλλήλους.  Με την υπαγωγή της στο Δήμο Αγίας Παρασκευής παρέμειναν 25 υπάλληλοι.
Μετά από έντονες και συνεχείς προσπάθειες και πιέσεις και με δεδομένη την αριθμητική ανεπάρκεια του προσωπικού καταφέραμε να επανατοποθετηθούν 9 υπάλληλοι.
Παρόλα αυτά  επί του παρόντος 9 υπάλληλοι δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον στο δυναμικό της για διάφορους λόγους όπως συνταξιοδότηση, εκπαιδευτική άδεια, άδεια μητρότητας κ. λ. π.
Είναι σαφές από την παραπάνω ανάλυση ότι το δυναμικό της Πολεοδομίας ανέρχεται και πάλι στα 25 άτομα-αριθμός πολύ περιορισμένος τόσο σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο όσο και σε σχέση με τις ανάγκες. αν συνέπεια των ανωτέρω και λόγω έλλειψης προσωπικού κατά τη θερινή περίοδο αναγκαστικά κάποια τμήματα θα υπολειτουργούν. Παρόλα αυτά έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία των κρίσιμων τομέων (αυτοψίες επικινδύνων, αδειοδότηση ρεύματος, άδειες).
Θα παραμείνει κλειστό το Τμήμα Αρχείου από τις 6-24 Αυγούστου και το Τμήμα Ελέγχου Φορολογικών από τις 27 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου, λόγω του ότι στα τμήματα αυτά υπηρετεί από ένα άτομο το οποίο θα πάρει την κανονική του άδεια όπως δικαιούται κάθε εργαζόμενος.
Με εξαίρεση το διάστημα από 6-10 Αυγούστου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολεοδομίας θα ευρίσκεται στη θέση της καθ΄όλη τη θερινή περίοδο για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών και υποθέσεων.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  ζητά τη κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών και τους καλεί για την αποφυγή συνωστισμού και άσκοπης ταλαιπωρίας , να επισκέπτονται κατά τη θερινή περίοδο την Πολεοδομία μόνο σε περίπτωση υποθέσεων που δεν επιδέχονται αναβολής”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ