Πολιτική
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας
Οχι στη μελέτη για την
κεραία της πλατείας Τσαλδάρη
Το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην πλατεία Τσαλδάρη της Νέαπολης τέθηκε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, το οποίο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει ως προς την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία στην οποία ανήκει η κεραία. Θυμίζουμε εδώ ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας να απομακρυνθεί η κεραία η οποία βρίσκεται απέναντι από σχολικό συγκρότημα του Δήμου που φιλοξενεί δύο δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος, για τη συγκεκριμένη κεραία έχει εκδοθεί από τις 19.2.1999 από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών άδεια εγκατάστασης στη θέση πλ. Τσαλδάρη 23 και Μηδείας, ενώ υπάρχει και έγκριση εγκαταστάσεως κεραιών κινητής τηλεφωνίας (Δεκέμβριος του 1999) στην ίδια θέση παρά της Δ/νσεως Πολεοδομίας του Τομέα Ανατολικής Αθήνας της Νομαρχίας Αθηνών. Επίσης, υπάρχει από 11 Ιουλίου 2011 θετική γνωμάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας (ΕΕΑΕ) επί της μελέτης ροδιοεκπομπών κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην θέση πλ. Τσαλδάρη 25 και Μηδείας.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική επί της μελέτης για τους ακόλουθους λόγους όπως αυτοί διατυπώθηκαν και στο τελικό κείμενο:
1.“Πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή έχει εκφραστεί με παλαιότερες αποφάσεις του, είναι η μη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την Περιφέρεια του Δήμου”.
2.“Η εν λόγω κεραία είχε χαρακτηρισθεί αυθαίρετη και είχε αποφασισθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η κατεδάφισή της πέρυσι τον Δεκέμβριο, επειδή η άδεια του Υπουργείου και η έγκριση της Πολεοδομίας αφορούν στην θέση πλ. Τσαλδάρη 23 και Μηδείας, ενώ η κεραία ευρίσκεται στην θέση πλ. Τσαλδάρη 25”.
3.“Στην υποβληθείσα περιβαλλοντική έκθεση αναγράφεται η ορθή διεύθυνση, πλ. Τσαλδάρη 25, πλην όμως στην μελέτη ραδιοεκπομπών και την γνωμάτευση της ΕΕΑΕ, δίδεται η διεύθυνση πλ. Τσαλδάρη 25 και Μηδείας, η οποία είναι εσφαλμένη, δοθέντος ότι το οικόπεδο όπου ευρίσκεται η κεραία δεν έχει πρόσωπο επί της οδού Μηδείας”. Βέβαια οφείλουμε να τονίσουμε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η τελική έγκριση δίνεται από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024