Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ποιες ήταν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η ένταξη έργων

Μια σειρά ζητημάτων απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στη συνεδρίαση τους Σώματος την Τρίτη 28 Αυγούστου. Ειδικότερα το Περιφεραικό Συμβούλιο ενέκρινε:

•Την υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δράσεων εστιασμένων στην παροχή υποστήριξης και στη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, αστέγων, απόρων, μεταναστών και λοιπών ευπαθών ομάδων (κατά πλειοψηφία).
•Τους όρους της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες συντήρησης γηπέδου Ριμινίτικα, προϋπολογισμού 1.130.417,88 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (κατά πλειοψηφία).  Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, που ήταν παρών στη Συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο, χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική στιγμή» και τόνισε  τη σημασία του  έργου για τους κατοίκους της περιοχής.
•Την σκοπιμότητα και ένταξη στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής του έργου «Παιδικός Σταθμός επί της οδού Ράμφου 11, ΟΤ 44 Δήμου Αθηναίων», προϋπολογισμού 3.773.640 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (κατά πλειοψηφία).
•Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση Ερευνητικού Προγράμματος «Παρακολούθηση τοξικών μικροφυκών σε περιοχές αλιείας της θαλάσσιας περιοχής Σαλαμίνας», σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ομόφωνα), καθώς και τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων σε τεχνολογικά και αναπτυξιακά θέματα (κατά πλειοψηφία).
•Την  Α’ Τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, βάση της οποίας προτείνεται η ένταξη 14 νέων έργων που είναι ενταγμένα σε επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, συνολικής δημόσιας δαπάνης 192.982.707,64 € (κατά πλειοψηφία).
Τέλος, στη Συνεδρίαση συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στα  νησιά του Αργοσαρωνικού. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει σε  κύκλο επαφών με τους Δημάρχους και τους φορείς των νησιών, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί τις προτάσεις για την επίλυση του θέματος και θα τις καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ