Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σπάνε καθημερινά τα τηλέφωνα του Δημαρχείου από κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στη γειτονιά τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλαλούμ με τις

μονοδρομήσεις

της Ν. Ερυθραίας…

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία Δημάρχου και Αντιδημάρχων της Κηφισιάς από τους κατοίκους των οδών Έλλης, Πόντου, Τροίας και άλλων γύρω δρόμων της Νέας Ερυθραίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που έγιναν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της περιοχής τους, σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής μελέτης που εφάρμοσε πρόσφατα ο Δήμος.

Για την ακρίβεια, οι παραπάνω δρόμοι αντιδρομήθηκαν και μονοδρομήθηκαν με αποτέλεσμα, όπως γκρινιάζουν οι κάτοικοι, να μην είναι εύκολο πλέον για αυτούς να φτάσουν στα σπίτια τους, ζητώντας εδώ και τώρα αλλαγές ή επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.  Βέβαια, και η πρότερη κατάσταση δεν ήταν… παράδεισος, αφού οι ίδιοι κάτοικοι διαμαρτύρονταν τότε για την διαμπερή κυκλοφορία (οχήματα που έρχονται από την Κηφισιάς και θέλουν να πάνε προς τα βόρεια), που για να αποφύγει τον φόρτο της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου, έμπαινε μέσα στους δρόμους της γειτονιάς τους.  Ο Δήμος Κηφισιάς θέλησε να λύσει το πρόβλημα, εφαρμόζοντας μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για τη Ν. Ερυθραία, η οποία περιλάμβανε μια σειρά από μονοδρομήσεις στην περιοχή. Αποτέλεσμα τούτου, όπως λένε τώρα οι κάτοικοι, να μπαίνουν σαφώς εμπόδια στην διαμπερή κυκλοφορία (η οποία έχει μειωθεί αισθητά), όμως τα ίδια εμπόδια να μπαίνουν και στους ίδιους, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στο… γκαράζ τους. 

• Νίκος Χιωτάκης:“Αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης οι αλλαγές”
Απάντηση στις διαμαρτυρίες έδωσε προσφάτως με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης (σ.σ. την έχουμε δημοσιεύσει), ο οποίος επισημαίνει ότι οι όποιες κυκλοφοριακές αλλαγές έγιναν μετά από απαίτηση των κατοίκων για ελάφρυνση της περιοχής και έπειτα από σειρά ενδελεχών διαβουλεύσεων με φορείς και πολίτες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ