Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή αγωγών ομβρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο έργο για το νησί της Σαλαμίνας

Με  απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρού, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια το μεγάλο έργο της κατασκευής των συλλεκτήρων Ομβρίων στη Σαλαμίνα. O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 21.824.000 ευρώ και αντικείμενό του είναι η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της αποχέτευσης ομβρίων στη περιοχή του Δήμου Σαλαμίνας. 

Επειδή το έργο – λόγω των χρονικών περιθωρίων που τίθενται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης – θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί μέχρι 31/12/2015, αποφασίστηκε να γίνει με τα παρακάτω τρία συγκεκριμένα υποέργα:

1.Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στην περιοχή Σαλαμίνας
  Προϋπολογισμός:10.600.000 ευρώ
Κατασκευή του Κεντρικού συλλεκτήρα ομβρίων και των συμβαλλόντων σε αυτών, στο Δήμο Σαλαμίνας. Το συνολικό μήκος των κυρίων αγωγών ομβρίων είναι περί τα 2.510 μέτρων. Οι αγωγοί αυτοί προβλέπονται για την αποχέτευση των ομβρίων που κατακλύζουν την παράκτια ζώνη της περιοχής δυτικά του όρμου της Σαλαμίνας, όπως αυτή έχει τελικά διαμορφωθεί (έργα επιχωματώσεων, κλπ.). Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις είναι οι κάτωθι:
Παραλιακή, Λεωφόρος Αιαντείου, Ζωοδόχου Πηγής έως Γ. Παπανδρέου, Αγίας Κυριακής (μεταξύ Θερμοπυλών και Ζωοδόχου Πηγής), Γ. Παπανδρέου, Ευριπίδου, Γ. Μπεγνή, Αρετής, στο Δήμο Σαλαμίνας.

2.Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στην περιοχή οδού Φανερωμένης

  Προϋπολογισμός: 1.940.000 ευρώ
Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στη Λεωφόρο Φανερωμένης, συνολικού μήκους 1.175 μέτρων, καθώς και τοπικών αγωγών για την αποχέτευση των ομβρίων που κατακλύζουν την παράκτια ζώνη του τμήματος της πόλης της Σαλαμίνας νοτίως της οδού Φανερωμένης, συνολικού μήκους 330 μ. περίπου. Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις είναι η Λεωφόρος Φανερωμένης της Νήσου Σαλαμίνας και η παράκτια ζώνη του τμήματος της πόλης της Σαλαμίνας νοτίως της οδού Φανερωμένης.

3.Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στις περιοχές Παλουκίων
Προϋπολογισμός: 7.300.000
Κατασκευή συλλεκτήρων ομβρίων στην  περιοχή των Παλουκίων, στο τμήμα μεταξύ Ναυστάθμου και Αμπελακίων. Το συνολικό μήκος των κυρίων αγωγών ομβρίων στην περιοχή Παλουκίων είναι περί τα 3.785 μέτρων.  Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις είναι: Παλούκια επί των οδών Σαλαμίνος-Παλουκίων, Αλαμάνας μεταξύ της οδού Άνδρου και της Λεωφ. Σαλαμίνος-Παλουκίων, Μιαούλη μεταξύ των οδών Γ. Παπανδρέου και Λεωφ.. Σαλαμίνος-Παλουκίων, Θέμιδας μεταξύ των οδών Κέκροπος και Αμπελακίων, Μεθώνης, Αγ. Βαρβάρας, Λεωφ. Σαλαμίνας-Αμπελακίων μεταξύ των οδών Αγ. Λαυρεντίου και Αμπελακίων, Παπαφλέσσα μεταξύ των οδών Αμπελακίων και  Σαλαμινομάχων.

Δηλώσεις Σγουρού και Κατσικάρη
Ο κ. Σγουρός,  επισημαίνει σε δηλώσεις τον καταλυτικό  ρόλο που έπαιξαν οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη με τους αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία για την προώθηση και εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού έργου και τονίζει:
« Ένα  έργο ζωής για τη Σαλαμίνα έρχεται για να  βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της, να εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση στο νησί, να  λύσει ριζικά  προβλήματα δεκαετιών, που προκάλεσε η άναρχη δόμηση και η ελλιπής οργάνωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, να αλλάξει  ουσιαστικά την εικόνα της Σαλαμίνας. Είναι ένα έργο που απαντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, οι οποίες αποτελούν δέσμευση και προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής»
Ο κ. Κατσικάρης, δήλωσε:
«Με την απόφαση της χρηματοδότησης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ξεκινάμε το μεγάλο αυτό έργο για να πάψει να πνίγεται με την πρώτη νεροποντή ο κόσμος και να αποκτήσει σύγχρονη εικόνα το νησί. Αντιμετωπίζουμε  ολοκληρωμένα και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα. Ευχαριστώ  όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειά μας και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας που κατέβαλαν πολύμηνες προσπάθειες. Το δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, που μας εμπιστεύθηκαν την προώθηση και την εκτέλεση του έργου.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ