Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου απαντάει στον Νίκο Μπάμπαλο

Δημοσιεύθηκε

στις

“Για κοίτα ποιος μιλάει!!”

Απάντηση στις κατηγορίες του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκου Μπάμπαλου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνει η Δημοτική Αρχή της πόλης με απάντησή της.
Το κείμενο της διοίκησης του κ. Παντελή Βλασσόπουλου είναι το ακόλουθο:

“Ο Νίκος Μπάμπαλος ξαναχτύπησε!! Και με τι τρόπο! Μετά την επιτυχή του παρουσία στην ηγετική ομάδα που διοικούσε τον Δήμο επί πολλά χρόνια και κατάφεραν να παραδώσουν τον Δήμο σε κατάσταση πλήρους πτώχευσης, αποφάσισε να γίνει οικονομικός αναλυτής και αξιολογεί μέσα από την ανακοίνωση του, ότι για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου μπορεί να φταίει έως ένα βαθμό η Κεντρική Διοίκηση που μειώνει τους πόρους προς τους Δήμους, αλλά κυρίως φταίει «η αδιέξοδη, προβληματική, αναποτελεσματική και χωρίς γνώση και σχεδιασμό πολιτική της Δημοτικής Αρχής από τον Γενάρη του 2011 και μετά».
Και μιας και θυμήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 να του θυμίσουμε και εμείς την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στις οποίες πάντα διαδραμάτιζε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την 1/1/2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου και παραλάβαμε τις εξής οικονομικές υποχρεώσεις:
– Υπόλοιπα προμηθευτών                    5.477.468,49   €
– Κεφάλαια δανείων                              9.681.295,55  €
– Υποχρεώσεις για απαλλοτριώσεις     1.929.721,00   €
– Εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις        2.000.000,00 €
– Υποχρεώσεις των Εταιρειών Δήμου  5.989.132,27  €
– ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ              25.077.617,31 €

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έχει να διαχειρισθεί αυτό το τεράστιο χρέος που άφησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές το οποίο ήταν μάλλον απόρροια   της εμπειρίας που είχαν και του καλού σχεδιασμού που έκαναν. Και έχουμε να το διαχειρισθούμε  μέσα σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και έχει άμεση επίπτωση στην δραματική μείωση των  τακτικών πόρων που δικαιούνται οι Δήμοι από την Κεντρική Διοίκηση. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (ΚΑΠ) που δικαιούται ο Δήμος είναι μειωμένοι 4 εκ. € σε σχέση με το 2009 ενώ τα Τακτικά του Έσοδα ανέρχονται σε 17.810.000 € τα οποία όπως είναι κατανοητό είναι μικρότερα από το χρέος που άφησαν οι χρηστές διοικήσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μπάμπαλος!
Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν άφησαν μόνο χρέη. Άφησαν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που οδήγησαν τον Δήμο σ’ αυτή την κακή οικονομική κατάσταση. Εκκρεμότητες που τις χειρίσθηκαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές  Δημόσιας Διοίκησης και έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μήπως γνωρίζει γι’ αυτά τίποτε ο κ. Μπάμπαλος; Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Μπάμπαλο ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θα αφήσουμε τίποτε να το καλύπτουν οι σκιές. Η Δημοτική Αρχή παρ’ όλη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που περνάνε όλοι οι Δήμοι έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει άμεσα σχέδιο οικονομικής ανάταξης του Δήμου, γιατί έχει την γνώση και την εμπειρία αλλά και την αγάπη γι’ αυτή την πόλη. Οδηγός μας κ. Μπάμπαλε είναι η ηθική και οι αρχές της χρηστής διοίκησης που έχουμε ως Δημοτική Αρχή. Ο κ. Μπάμπαλος θέλουμε όμως να γνωρίζει ότι το θέμα που άνοιξε για την οικονομική διαχείριση του Δήμου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σύντομα θα έχει συνέχεια…”

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του κ. Μπάμπαλου εδώ:

“Το καράβι του Δήμου Ηρακλείου οδηγείται στην ξέρα”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ