Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τέσσερα νέα αναπτυξιακά έργα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπογράφηκε η σύμβαση και

για το Διαδημοτικό γήπεδο

Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης

Τις συμβάσεις ακόμη τεσσάρων αναπτυξιακών έργων που είναι  προσανατολισμένα στη  βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αττικής και  χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και από πόρους του ΕΣΠΑ. υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής,κ. Γιάννης Σγουρός.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

•«Βελτίωση – εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης», συνολικού προϋπολογισμού 1.547.287,65 €. Το διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης-Πεύκης  και  αντικείμενο του έργου αποτελεί αφενός η  βελτίωση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και αφετέρου η κατασκευή νέων.
•«Συντήρηση της Επαρχιακής οδού 1», συγκεκριμένα από το όριο του Σχεδίου Πόλης του Δ. Αχαρνών έως Καραμπόλα Πάρνηθας, με αρχικό  προϋπολογισμό μελέτης 500.000,00 € (με Φ.Π.Α.) και με την έκπτωση (62,34%) η σύμβαση υπογράφηκε στα 240.626,92 €.  (με Φ.Π.Α.).  Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα πέντε (5) μηνών.
•«Πρότυπο Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο – Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Δήμου Βύρωνα», προϋπολογισμού 4.494.280,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση του υπάρχοντος κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και στην ανέγερση νέου κλειστού κολυμβητηρίου που θα πληροί τους όρους της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής κάνοντας χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειες.
•«Μελέτη Ολοκλήρωσης Αποχετευτικού Δικτύου – Επικαιροποίηση της Προμελέτης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Ύδρας και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» προϋπολογισμός 29.064,00 €. Η μελέτης περιλαμβάνει, την ωρίμανση των προτεινόμενων έργων, με τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου της Ύδρας και την επικαιροποίηση της προμελέτης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων  Ύδρας. Η εκπόνηση της μελέτης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα επτά (7) μηνών. (χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013») 

Ο κ. Σγουρός, δήλωσε:
«Σε μία τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική χρονική περίοδο οφείλουμε και στηρίζουμε οικονομικά χρήσιμα έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα τη καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής.
Παράλληλα σε μία περίοδο αποδεδειγμένης αδυναμίας της Κεντρικής Διοίκησης να χρηματοδοτήσει επαρκώς δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και είναι επωφελείς για τη νεολαία και την κοινωνία, οφείλουμε να υποστηρίζουμε  έργα κατασκευής και ανακατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ